Головна Новини Суспільство події Один із африканських лідерів відповів на пропозицію Путіна, натякнувши, що в країні достатньо зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

Один із африканських лідерів відповів на пропозицію Путіна, натякнувши, що в країні достатньо зерна

Президент Зімбабве не оцінив пропозицію Путіна щодо безкоштовного зерна

27 липня 2023, 17:28 comments3545
Поділіться публікацією:

Зімбабве не відчуває нестачі продовольства. Проте дякує за пропозицію безкоштовного зерна, що надійшла від російського диктатора Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва, пише "Reuters".

Один із африканських лідерів відповів на пропозицію Путіна, натякнувши, що в країні достатньо зерна

Президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва. Фото з відкритих джерел

"Ми вдячні. Ми не відчуваємо жодного дефіциту зерна. Ми забезпечені продовольством, він просто додає до того, що ми вже маємо", — заявив Еммерсон Мнангагва.

Зазначимо, російський диктатор Володимир Путін під час виступу на саміті "Росія — Африка" заявив, що найближчими місяцями РФ безкоштовно поставить країнам Африки по 25-50 тисяч тонн зерна і власним коштом забезпечить доставку. Він також знову повторив, що Росія нібито спроможна замістити українське зерно. Тим часом глави більшості африканських країн вирішили бойкотувати саміт, відправивши нижчі рівні делегацій на путінське шоу. Кремль традиційно звинувачує у всьому США та їхніх європейських союзників, які нібито чинили тиск на лідерів африканських держав із закликом ігнорувати саміт. Про що каже російське загравання з Африкою на фоні зриву зернової угоди? До чого ці кремлівські ігрища можуть призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.                                                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Африканського Союзу закликав до "мирного співіснування" України та РФ: подробиці.

Раніше "Коментарі" писали — чим виявився "мир по-африканськи" — хто виграв від візитів африканських лідерів в Україну та Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини