Головна Новини Суспільство події Очільник МОЗ розповів, коли в Україні зможуть скасувати карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОЗ розповів, коли в Україні зможуть скасувати карантин

За словами Віктора Ляшка, МОЗ вживає усіх необхідних заходів, щоб українці повернулися до "доковідного" життя

15 вересня 2021, 09:37
Поділіться публікацією:

За словами міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, карантинні обмеження в країні можуть бути скасовані, в разі, коли населення почне масово вакцинуватися проти COVID-19. Про це чиновник заявив в інтерв'ю ТСН.

Очільник МОЗ розповів, коли в Україні зможуть скасувати карантин

Віктор Ляшко - фото з відкритих джерел

Ляшко також прокоментував інформацію про те, що у трьох мільйонів доз препаратів для вакцинації нібито закінчується термін придатності. Зважаючи на це, міністр закликав громадян робити щеплення активніше. Тоді, за його словами, проблем із термінами придатності виникати не буде.

Своєю чергою міністр запевнив, що МОЗ вживає всіх необхідних заходів, щоб українці повернулися до "доковідного" життя. Ляшко поставив у приклад Данію, де проти коронавірусу вакцинували понад 70% населення і яка скасовує всі карантинні заходи.

"У нас також є шанс скасувати всі карантинні обмеження. Для цього потрібно небагато — прийти до пунктів щеплення і вакцинуватися", — додав очільник МОЗ.

Ляшко також зазначив, що в Україні не використовуються вакцини, термін придатності яких сплинув. За його словами, в країні існує спеціальна система фармаконагляду, яка відстежує подібні процеси.

Відзначимо, що український уряд ухвалив зміни до постанови № 1236, якою встановлено нові правила карантину на території країни. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевняє, що власники закладів самі обиратимуть, як працювати під час карантину. Експерти оцінили нові правила на прохання порталу "Коментарі". Зокрема, засновник "Студії Здорового Сенсу", підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович вважає, що будь-яке зменшення порушень прав людини можна тільки вітати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини