Головна Новини Суспільство події Обмеження G7 не працюють: ціни на російську нафту стрімко зростають
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмеження G7 не працюють: ціни на російську нафту стрімко зростають

За інформацією Bloomberg, нафта з Росії продовжує дорожчати

29 вересня 2023, 09:25
Поділіться публікацією:

Здавалося б, санкції, які раніше були прийняті проти РФ, повинні посилювати свою ефективність, але на практиці все навпаки. Російське "чорне золото" продовжує дорожчати, незважаючи на обмеження цін з боку країн Великої сімки. Йдеться про так звану цінову стелю. Тим часом саме від продажу нафти йдуть основні надходження до російського бюджету. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Обмеження G7 не працюють: ціни на російську нафту стрімко зростають

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

За інформацією Argus Media Ltd, російська нафта із західних портів країни піднялася в ціні разом із основними ф'ючерсами. Основна нафта РФ Urals торгується за 85,35 доларів за барель у балтійському порту Приморськ та 86 доларів із чорноморського порту Новоросійськ.

Bloomberg нагадує, що раніше в G7 заявляли, що не переглядатимуть цінової стелі на нафту з Росії, ліміт якої встановили на рівні 60 доларів за барель.

Як зазначається, після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну ціни на російську сиру нафту впали до 30 доларів за барель і навіть менше. Однак останніми місяцями ситуація змінилася, а нафта з РФ продовжує дорожчати.

Видання пояснює, що Росія разом із Саудівською Аравією скорочує морські перевезення. Тому будь-які вигоди від цінової стелі зменшуються, тому що європейські страховики та судновласники продовжують працювати з Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини