Головна Новини Суспільство події Обласні адміністрації відмовилися озвучити обсяги мобілізованого транспорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Обласні адміністрації відмовилися озвучити обсяги мобілізованого транспорту

Гриф секретності на мобілізації транспорту: місцева влада відмовились озвучити обсяги мобілізації транспортних засобів

5 червня 2024, 14:15
Поділіться публікацією:

Уряд України активізував мобілізаційні заходи, що включають залучення транспортних засобів громадян і підприємств. Проте, деталі цих планів залишаються під завісою таємниці, викликаючи тривогу та недовіру серед населення.

Обласні адміністрації відмовилися озвучити обсяги мобілізованого транспорту

Обласні адміністрації замовчують кількість мобілізованого транспорту

За законом, у періоди мобілізації та воєнного стану, українці зобов'язані надавати свої транспортні засоби на потреби армії з гарантією подальшого відшкодування. Однак, точні обсяги та типи транспортних засобів, які планується мобілізувати, не розголошуються.

Запити без відповідей

Журналістське розслідування, ініційоване виданням "Коментарі", що включало запити до кількох обласних адміністрацій, виявило універсальну відповідь: інформація про обсяги мобілізації має "гриф обмеження доступу".

Із загальнодоступних джерел, відомо, що мобілізації не підлягає транспортний засіб, якщо він є єдиним транспортом у власності громадянина і іншими особа не володіє. Обсяги транспортних засобів за типами і марками, які планується залучити під час мобілізації, для підприємств, установ та організацій усіх форм власності встановлюють місцеві держадміністрації згідно з Мобілізаційним планом України та за поданням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Однак, громадяни, чиї транспортні засоби можуть бути залучені, заслуговують на повне розуміння масштабів та механізмів мобілізації. 

Нагадаємо, що пройшло майже два тижні після набрання чинності законодавчими нововведеннями щодо мобілізації. У парламенті дискутують на тему збільшення терміну оновлення даних для військовозобов'язаних (з 60 днів до 150), потроху налагоджується ситуація з додатком "Резерв+", а якісь моменти утрясають на ходу урядовими постановами. Що наразі можна сказати про мобілізаційні процеси в Україні та їх перспективи? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини