Головна Новини Суспільство події Обходити санкції стало складніше: з якими проблемами РФ зіткнулася в Грузії та Казахстані
commentss НОВИНИ Всі новини

Обходити санкції стало складніше: з якими проблемами РФ зіткнулася в Грузії та Казахстані

Останній пакет санкцій США миттєво вплинув на фінансовий сектор Росії

28 серпня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

Низка банків Грузії та Казахстану призупинила перекази через російську платіжну систему "Золота Корона" внаслідок останніх санкцій США. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

Обходити санкції стало складніше: з якими проблемами РФ зіткнулася в Грузії та Казахстані

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Припинення співробітництва зумовлене додатковими перевірками щодо зв'язку з санкційними особами з метою дотримання міжнародних економічних санкцій.

Грузинські Telegram-канали повідомляють, що TBC Bank прибрав вкладку "Золота Корона" зі своєї програми, сервіс Rico не видає раніше надісланих платежів, а Bank of Georgia відхиляє перекази. Офіційної інформації про заборону платіжної системи на території Грузії не було оголошено.

В останній пакет санкцій США, застосованих напередодні Дня Незалежності України, було внесено одного з найбільших провайдерів ІТ-послуг для фінансового сектора в РФ – Центр фінансових технологій (ЦФТ). Компанія також є розробником російської платіжної системи "Золота Корона".

Крім того, у новий пакет санкцій потрапив Діасофт – один із розробників системи передачі фінансових повідомлень Центробанку РФ, щодо якої введено секторальні санкції ЄС та АТОЛ – виробник POS-терміналів, пов'язаний із сервісом Sigmapay для розрахунків росіян у Туреччині.

Всього в цьому пакеті США застосували персональні санкції до 400 фізичних та юридичних осіб (російським підприємствам та компаніям з третіх держав (Китай, ОАЕ та інші), які працюють у стратегічно важливих для РФ секторах економіки).

Читайте також на порталі "Коментарі" — санкції проти Лукойлу не допомогли: як Росія знайшла вихід із постачанням нафти до Угорщини та Словаччини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – раніше Вашингтон на це не наважувався: на які країни тепер чекають нові санкції США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини