Головна Новини Суспільство події Новообраний президент Аргентини зробив заяву про мирний саміт України
commentss НОВИНИ Всі новини

Новообраний президент Аргентини зробив заяву про мирний саміт України

Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував провести в його країні мирний саміт щодо України

23 листопада 2023, 16:58
Поділіться публікацією:

Новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував президенту України Володимиру Зеленському провести в Аргентині мирний саміт із Латинською Америкою щодо війни з Росією. Як передає портал "Коментарі", про це повідомила радник президента Аргентини із зовнішньої політики Діана Мондіно, пише "DW".

Новообраний президент Аргентини зробив заяву про мирний саміт України

Хав'єр Мілей. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що така зустріч може стати першою в Латинській Америці.

"Ми пропонуємо стати штаб-квартирою, якщо це буде доречно", — йдеться у заяві.

Варто зазначити, що кілька днів тому Аргентина обрала своїм новим президентом "економіста з бензопилою" Хав'єра Мілея. Новий глава Аргентини вже заявив про плани розірвати зв'язки із "комуністичними" урядами Росії, Китаю та Бразилії. Мілей також висловив підтримку Україні у її війні з Росією та сказав, що бачить США та Ізраїль головними партнерами Аргентини.

Президент України Володимир Зеленський вже провів першу телефонну розмову з новообраним президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм та запросив його з візитом до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — майже 21 місяць продовжується широкомасштабна російська агресія проти України. На даний момент окупаційна армія зосередила зусилля на Куп'янському напрямі, а також продовжує активувати в районах Авдіївки та Бахмута на Донеччині. Росія наполегливо хитає тему переговорів, а Україна – тему зміцнення своєї обороноздатності, чим сприяють зустрічі у форматі "Рамштайн", 17-та з яких відбулася 22 листопада. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію на полі бою та на зовнішній арені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини