Головна Новини Суспільство події Новий український правопис: уряд виграв апеляцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий український правопис: уряд виграв апеляцію

Незгодні з правописними змінами збираються подавати касаційну скаргу

11 травня 2021, 17:21
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 11 травня, Шостий апеляційний адміністративний суд постановив повернути в дію правила нового українського правопису. Про це повідомив адвокат Дмитро Ільченко.

Новий український правопис: уряд виграв апеляцію

Новий український правопис - фото з відкритих джерел

Таким чином суд задовольнив апеляційний позов уряду щодо рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування норм і правил нового правопису.

Ільченко, який представляв інтереси позивача у цій справі, зазначає, що мотивувальна частина рішення ще не опублікована. За його словами, представники Кабінету міністрів наполягали на тому, що рішення уряду щодо нового правопису не порушує права позивача.

Своєю чергою, ще один адвокат сторони позивача Ростислав Кравець заявив у своєму Telegram-каналі, що вони готові подавати касаційну скаргу. 

Нагадаємо, що 28 січня 2021 року в Окружному адміністративному суді Києва прийняли рішення про скасування нового українського правопису, який почав діяти влітку 2019 року. Його мотивували тим, що зміна правопису жодним чином не могла входити до компетенції уряду, який приймав таке рішення, а "мовна комісія" вносила зміни до кінцевого варіанту проєкту вже в останній момент.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що норми нового українського правопису планували включити до тестування на ЗНО через п’ять років після його прийняття, тобто у 2024 році.

Але 1 лютого 2021 року стало відомо, що школярам все ж слід готуватися до ЗНО у 2021 році, враховуючи нові правила, адже рішення ОАСК так і не набрало законної сили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини