Головна Новини Суспільство події Новий український гумкоридор запрацював: Зеленський зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий український гумкоридор запрацював: Зеленський зробив заяву

Зеленський підтвердив, що перше цивільне судно пройшло через новий український гумкоридор

17 серпня 2023, 08:40 comments3090
Поділіться публікацією:

Перше цивільне судно ввечері 16 серпня пройшло через новий український гуманітарний коридор і тримає курс на Босфор. Як повідомляє портал "Коментарі", таке повідомлення у себе в Twitter зробив президент України Володимир Зеленський.

Новий український гумкоридор запрацював: Зеленський зробив заяву

Український гумкоридор у Чорному морі. Фото з відкритих джерел

"Україна зробила важливий крок до відновлення свободи судноплавства у Чорному морі. Перше цивільне судно пройшло новим українським гуманітарним коридором, вийшовши з Одеського порту", – повідомив глава держави.

Президент повідомив, що передувала запуску нового гуманітарного коридору Чорним морем заява України, яка була адресована Міжнародній морській організації. У ньому Україна повідомила про запуск нового маршруту. У відповідь від Міжнародної морської організації підтвердилося, що Україна має суверенні права на регулювання навігації. Крім цього, Москву в черговий раз закликали припинити погрози та дотримуватись міжнародних конвенцій.

Володимир Зеленський наголосив, що пересування морем має бути безпечним абсолютно для всіх. Це є фундаментальним принципом не лише для України, а й для всього цивілізованого світу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, що США через зрив Росії зернової угоди шукають альтернативні шляхи для експорту зерна з України. У тому числі – Дунаєм. Тим часом російські безпілотники продовжують тероризувати Україну порти та термінали. Чергову атаку в ніч на 16 серпня зазнав порт Рені, який стояв саме на Дунаї. Постраждали зерносховища та складські приміщення. Як приборкати Росію, яка продовжує бешкетувати, відверто провокуючи продовольчу кризу та влаштовуючи провокації проти суховантажів? Чому світ не наважується на жорсткіші заходи проти агресора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

17 серпня 2023, 08:22

А зелебобік у нас тепер ще і відповідальний за навігацію у Чорному морі? Боцман Кацман?


Новини