Головна Новини Суспільство події Новий температурний рекорд другий день поспіль: спека не відступає
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий температурний рекорд другий день поспіль: спека не відступає

Другий день поспіль спека на планеті б'є рекорди

24 липня 2024, 14:02
Поділіться публікацією:

22 липня 2024 року увійшов в історію як найспекотніший день за всю історію спостережень. Середня глобальна температура повітря досягла позначки +17,15°C, перевершивши попередній рекорд, встановлений лише днем раніше. Це вже другий поспіль день з рекордно високою температурою, що викликає серйозну тривогу у світової спільноти. Про це повідомляє Reuters. 

Новий температурний рекорд другий день поспіль: спека не відступає

Другий день поспіль спека на планеті б'є рекорди

Азія: 

У Японії, Індонезії та Китаї температура сягає небезпечних позначок, змушуючи мільйони людей шукати порятунку від спеки. У деяких регіонах Китаю температура перевищує +40°C, що призводить до перебоїв з електропостачанням та збільшення кількості теплових ударів.

Близький Схід:

Країни Перської затоки потерпають від екстремальної спеки, де індекс спеки, який враховує вологість повітря, перевищує 60°C. Це створює небезпечні умови для життя та роботи, особливо для людей, які працюють на відкритому повітрі.

Європа: 

Південні регіони Європи, включаючи Іспанію, Італію та Грецію, страждають від аномально високих температур, які перевищують +45°C. Це призводить до лісових пожеж, посух та проблем зі здоров'ям населення.

Великі міста: 

Мегаполіси по всьому світу перетворюються на "теплові острови", де температура значно вища, ніж у навколишніх районах. Згідно з останніми даними, кількість днів зі спекою понад +35°C у 20 найбільших столицях світу зросла на 52% за останні три десятиліття. Це створює серйозні проблеми для інфраструктури, здоров'я людей та економіки міст.

Вчені попереджають, що рекордна спека є прямим наслідком зміни клімату, спричиненої діяльністю людини. Спалювання викопного палива призводить до викидів парникових газів, які утримують тепло в атмосфері, що призводить до глобального потепління та екстремальних погодних явищ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини