Головна Новини Суспільство події Новий світопорядок: Байден та Путін погодилися провести зустріч
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий світопорядок: Байден та Путін погодилися провести зустріч

На саміті йтиметься про припинення вогню на сході України та стримування РФ від вторгнення

21 лютого 2022, 08:08 comments1004
Поділіться публікацією:

Лідери США та Росії Джо Байден та Володимир Путін дійшли згоди взяти участь у саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі". Під час зустрічі ключовою темою має стати обговорення припинення вогню на українському Донбасі та стримування Кремля від вторгнення. Як передає видання "Коментарі", цю інформацію підтвердили одразу у Білому Домі, а також Єлисейському палаці.

Новий світопорядок: Байден та Путін погодилися провести зустріч

Володимир Путін та Джо Байден. Фото: GETTY IMAGES

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив про проведення такого саміту, уточнивши, що він може не відбутися, якщо Росії відкине дипломатію і все ж таки вторгнеться в Україну.

Еммануель Макрон виступив ініціатором особистої зустрічі Байдена та Путіна, де буде обговорено ключові моменти безпеки в Європі. Якщо ця зустріч пройде успішно, тоді можна говорити про інші зустрічі, які можна буде провести у більш розширеному форматі з іншими світовими лідерами, які зацікавлені у безпеці та стратегічній стабільності у Європі.

Почати займатися підготовкою саміту мають 24 лютого Держсекретар США Блінкен та голова МЗС Росії Сергій Лавров. У них має відбутися зустріч.

США, зі свого боку, повідомили, що Джо Байден справді дав згоду на зустріч із Володимиром Путіним. Білий Дім наголошує, що Штати, як і раніше, залишаються прихильниками дипломатичних механізмів врегулювання всіх спірних моментів. При цьому Вашингтон також попереджає, що зустрічі може не відбутися, якщо Путін вторгнеться в Україну найближчими днями, адже ті маневри російських військ, які розвідка спостерігає біля українських кордонів, можуть свідчити, що Путін обирає війну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, що зараз відбувається в ОРДЛО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини