Головна Новини Суспільство події Новий штам якої хвороби виявили в Китаї
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий штам якої хвороби виявили в Китаї

41-річний житель Китаю став першим у світі носієм мутованої хвороби

1 червня 2021, 14:29
Поділіться публікацією:

У Китаї виявили перший у світі випадок зараження людини штамом пташиного грипу H10N3. Про це повідомляє Національна комісія охорони здоров'я Китаю, передає euronews.

Новий штам якої хвороби виявили в Китаї

Епідемія в Китаї - фото: Reuters

За інформацією журналістів, вірусом заразився 41-річний чоловік. Ще наприкінці квітня цього року його госпіталізували в місті Чженьцзян із симптомами, схожими на застуду. Через місяць у нього діагностували H10N3.

Зазначається, що чоловік був у стабільному стані й готувався до виписки з лікарні. При цьому у людей з його оточення вірус не виявили.

H10N3 менш небезпечний штам вірусу у домашньої птиці. За словами вчених, ризики його поширення в великих масштабах були дуже низькими. Зараз фахівці збираються проаналізувати генетичні дані вірусу, щоб визначити, чи схожий він на старі види хвороби, чи є черговою мутацією.

Нагадаємо, у 2020 році стало відомо, що у Великобританії умертвили більше ніж 10 тисяч птахів через пташиний грип. Більш детальну шукайте в нашому матеріалі.

Також на початку 2020 року в Україні було зафіксовано спалах пташиного грипу. У Немирівському районі Вінницької області на двох підприємствах умертвили майже 109 000 голів птиці. За даними Reuters, вірус в Україні віднесено до серотипу H5. Під час спалаху "пташиного грипу" H5N1 в 1997-му смертність у світі склала 52,8%: 861 осіб заразилися, 455 померли.

Додамо, пташиний грип здатний тривалий час зберігатися у фекаліях і тушках птиці, особливо при низькій температурі: при 4 °С кілька тижнів, а при -60 °С зберігає активність протягом кількох років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини