Головна Новини Суспільство медицина Пташиний грип в Україні: статистика зараження і смертність
commentss НОВИНИ Всі новини

Пташиний грип в Україні: статистика зараження і смертність

По всій Європі фіксують спалахи пташиного грипу: яка вірогідність заразитися?

29 листопада 2020, 16:54
Поділіться публікацією:

H5N1 — тип вірусу грипу, який викликає важке респіраторне захворювання у птахів. Особинии вмирають через 1-2 дні після зараження. Вірус рідко вражає людей, але може привести до загибелі.

Пташиний грип в Україні: статистика зараження і смертність

Птичий грипп: голуби

Спалахи пташиного грипу віідбулися в Азії, Африці, Північній Америці й деяких частинах Європи. Більшість людей, у яких розвинулися симптоми пташиного грипу, мали тісний контакт з хворими птахами. У деяких випадках пташиний грип передавався від однієї людини до іншої. З 2015 року зареєстровані лише поодинокі випадки захворювання людей, але зараз в Європі фіксують збільшення кількості заражених. Дослідники працюють над вакцинами, які допоможуть захистити людей від пташиного грипу.

Грип птиці здатний тривалий час зберігатися у фекаліях і тушках птиці, особливо при низькій температурі: при 4 ° С кілька тижнів, а при -60 ° С зберігає активність протягом кількох років.

На початку 2020 року в Україні було зафіксовано спалах пташиного грипу. У Немирівському районі Вінницької області на двох підприємствах умертвили майже 109 000 голів птиці. За даними Reuters, вірус в Україні віднесено до серотипу H5. Під час спалаху "пташиного грипу" H5N1 в 1997-му смертність у світі склала 52,8%: 861 осііб заразилися, 455 померли.

Ветеринари радять тим, хто розводить свійську птицю, бути дуже уважними. Яку б птицю ви не купували, необхідно запитувати, звідки вона привезена, і вимагати супутні документи. Щоб не бути обдуреними, можна записати номер машини продавця, його ім'я, прізвище і номер телефону.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

2 грудня 2020, 10:27

Эффективные препараты при гриппе. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини