Головна Новини Суспільство події Новий рекорд: жінка створила найширшу перуку у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рекорд: жінка створила найширшу перуку у світі

Нігерійська стилістка Гелен Вільямс встановила світовий рекорд, створивши найширшу перуку

21 травня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:








Гелен Вільямс з Нігерії створила перуку, а виготовила виріб, що перевершує розмірами навіть компактний автомобіль Mini Cooper. Завширшки 3,65 метри, ця перука, що спускається до підлоги, стала найширшою у світі та увійшла до Книги рекордів Гіннеса

Новий рекорд: жінка створила найширшу перуку у світі

Найширша перука у світі /Фото: guinnessworldrecords.com

Процес створення цього унікального шедевра зайняв у Гелен понад місяць. Вона почала працювати над ним у лютому і завершила вже в березні, використовуючи понад 800 пучків каштанового волосся, на матеріали для якого було витрачено понад 4 мільйони найр (еквівалентно 2719 доларів).

Новий рекорд: жінка створила найширшу перуку у світі - фото 2

Ця 31-річна майстриня вже відома у світі моди завдяки своїм попереднім рекордам, зокрема встановленню рекорду за кількість зачісок у перуці за 30 секунд (90 зачісок). За її словами, складні виклики не тільки роблять її кращою в професійному плані, а й дають змогу особистісно рости та вчитися чомусь новому.


Перука була зроблена переважно вручну, з використанням швейної машинки лише для додавання деяких деталей. Все було зшито на каркасі з використанням голки та нитки, а також прикрашено понад 1000 стразами. Проєкт був такого масштабу, що його планування та виконання забрали місяці, а натхненням для Гелен послужила акторка Дрю Беррімор, яка раніше брала участь у створенні широкої перуки.

Новий рекорд: жінка створила найширшу перуку у світі - фото 3

Завершивши роботу, Гелен відчувала фізичний дискомфорт через велику вагу перуки, але задоволення від завершення проєкту переважало всі труднощі. Тепер вона планує зберігати перуку у своєму офісі як експонат, щоб її діти та правнуки могли бачити цю частину історії.

"Я хочу, щоб мої діти і правнуки виросли і побачили найширшу перуку. Вона тепер є частиною історії".

Нагадаємо, що уродженка України, яка зараз мешкає у Словаччині, стала рекордсменкою за найдовше волосся серед живих жінок, його довжина складає вражаючі 257,33 см. Цікаво, що її волосся перевищує її власний зріст (165 см) майже на метр та є довшим навіть за зріст найвищої людини на планеті, Султана Кьосена, чий зріст 251 см.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини