Головна Новини Суспільство події Новий податок на землю: скільки українці будуть платити
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий податок на землю: скільки українці будуть платити

Власник земельного паю буде сплачувати мінімальну ставку податку, яка становитиме 1500 гривень з кожного гектара

3 грудня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

В нашій країні парламент проголосував за новий "ресурсний" законопроєкт, який передбачає  земельний податок для господарів земельних паїв. Мінімальна ставка податку буде складати 1500 гривень за гектар. Про це повідомляє медіа Finance.ua. За інформацією видання, мінімальний податок будуть сплачувати навіть ті селяни, які вирощують агропродукцію  для того, аби прогодувати власну родину.

Новий податок на землю: скільки українці будуть платити

Податок на землю в Україні (фото з відкритих джерел)

 В "ресурсному"  законопроєкті передбачено, що власник земельного паю буде сплачувати мінімальну ставку податку, яка становитиме 1500 гривень з кожного гектара.

 Податкові нарахування потрібно буде сплачувати і за ділянки землі, які є на території міста. Серед новацій законопроєкту є і та, що власники земельних ділянок, які становлять лише 0,5 га, також сплачуватимуть фіксовану ставку мінімального земельного податку. При тому, що вони вирощують тут продукти лише для власного з родичами споживання.

Власники  ріллі, яка передбачена для обробітку і розташована за територією населеного пункту, сплачуватимуть суми, які будуть розраховуватись від мінімальної ставки в розмірі 1500 гривень за кожен гектар землі.

Селяни, які є власниками ріллі для сільськогосподарського обробітку  будуть за замовчуванням платити до бюджету мінімальне податкове зобов’язання на земельну ділянку. Це передбачена сума податків, яка складатиме майже 5% вартості ріллі в рік.

Також в новому законопроєкті передбачений новий податок в розмірі 18% на отримані доходи  від реалізації власної аграрної продукції, який за розміром перевищує 12 ставок мінімальної зарплати. В новому році ця сума становитиме 78 тисяч гривень.

Серед  інших новацій нового законопроєкт – зміна мінімальної площі фермерського господарства. Відтепер на спрощеній системі оподаткування  перебуватимуть лише  власники земель, які мають в своєму користуванні до 0,5 гектара.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про податок на машини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини