Головна Новини Суспільство події Податок на машини: в Мінекономіки розширили список
commentss НОВИНИ Всі новини

Податок на машини: в Мінекономіки розширили список

Українці щорічно повинні платити податки на машини

26 серпня 2021, 08:38
Поділіться публікацією:

Українцям щорічно доводиться платити податки на автомобілі, вартість яких перевищує 375 мінімалок (2,2 мільйона гривень). Щоб розрахувати, скільки доведеться заплатити за свого "залізного коня", потрібно зайти на сайт Мінекономіки, де щорічно публікується список авто, які відповідають такій вартості. Там вказується марка і рік випуску. Як передає видання "Коментарі", про це пише сайт "Обозреватель", посилаючись на нові норми в законодавстві.

Податок на машини: в Мінекономіки розширили список

Автомобілі Фото: apnews.com.ua

Видання зазначає, вже з наступного року список марок автомобілів, за які доведеться щорічно платити податок, може істотно збільшитися. До того ж, замість 2,2 млн платити доведеться за машину, яка стоїть вище 200 мінімалок (1,2 мільйона). Такі норми можуть стати реальністю, якщо народні обранці проголосують у другому читанні законопроект №5600, який набрав мінімально необхідні 226 голосів у першому читанні. Ініціативу збільшити податки запропонував уряд.

За тими правилами, які існували раніше авто коштує від 375 мінімалок, а його вік — не більш як 5 років. За новими правилами: автомобіль коштує від 200 мінімалок, а його вiк не більше 5 років. Ставку податку переглядати не збираються. Вона становить 25 тисяч гривень.

У народі такі податки вже називають "податком на розкіш". Такі ж суми доведеться сплатити в казну, якщо ви щасливий власник квартири понад 300 кв м або будинку — понад 500 кв м.

В уряді вважають підвищення податку виправданим, тому як мінімалка з року в рік зростає, отже, податки платять все менше людей, що є неправильним. Тому в Кабміні вирішили переглянути правила.

Читайте також на порталі "Коментарі" — гральному бізнесу збираються знизити податки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини