Головна Новини Суспільство події Новий пакет санкцій проти Росії: ЗМІ дізналися, які країни вони вперше зачеплять
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий пакет санкцій проти Росії: ЗМІ дізналися, які країни вони вперше зачеплять

За інформацією FT, у санкції ЄС проти Росії вперше потрапили компанії з Китаю та Індії

22 лютого 2024, 15:22
Поділіться публікацією:

Європейський Союз погодив новий пакет санкцій проти Росії, які вперше спрямовані проти китайських та індійських компаній, які звинувачуються у підтримці путінського режиму. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Новий пакет санкцій проти Росії: ЗМІ дізналися, які країни вони вперше зачеплять

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, обмеження, які стануть 13-м пакетом санкцій, запроваджені Брюсселем у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, націлені на близько 200 фізичних та юридичних осіб, але не націлені на важливі промислові сектори.

Включення китайських та індійських компаній у списки санкцій відбувається в той момент, коли ЄС і його партнери по G7 намагаються придушити використання Росією третіх країн і транзитних маршрутів для ухилення від існуючих обмежень, покликаних перешкодити її військовій економіці.

Згідно з документами, з якими ознайомилася газета Financial Times, заходи стосуються трьох компаній у материковому Китаї та однієї в Індії, а також підприємств у Шрі-Ланці, Туреччині, Таїланді, Сербії та Казахстані.

Підприємства потраплять під торгові обмеження після того, як буде виявлено, що вони допомагають постачати обладнання, зокрема електроніку та мікрочіпи, які використовують Росію для виробництва зброї чи іншого обладнання, яке використовується у війні проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі повідомив, що США 23 лютого оголосять новий пакет санкцій проти Росії. Вони стануть відповіддю Штатів на смерть у в'язниці російського позиційного політика Олексія Навального, а також приурочені до другої річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну. Готує свій (вже 13-й) пакет санкцій та Євросоюз. Які очікування від нових пакетів обмежень? Що слід зробити Заходу, щоб Росія реально відчула відповідальність за свої агресивні дії? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини