Головна Новини Суспільство події Новий етап доступного житла в Україні: 7800 родин вже скористалися програмою єОселя
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий етап доступного житла в Україні: 7800 родин вже скористалися програмою єОселя

Найбільше іпотечних кредитів отримали мешканці Київської області

5 березня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

В Україні продовжується програма єОселя. Заступниця Міністра економіки України Надія Бігун повідомила, що на сьогодні програмою скористалися вже 7800 родин, взявши кредити на загальну суму в 12 млрд грн.

Новий етап доступного житла в Україні: 7800 родин вже скористалися програмою єОселя

7 800 українських сімей отримали кредити для придбання житла

Особливістю програми є надання іпотечних кредитів під 7% річних, що робить її доступною для широкого кола громадян, які мріють про власне житло або прагнуть покращити свої житлові умови. Значна частина кредитів, а саме чверть з них, минулого тижня була видана на придбання квартир на первинному ринку, що свідчить про зростаючий інтерес до інвестицій у новобудови.

Програма єОселя не лише сприяє власним зусиллям громадян у придбанні житла, але й відіграє ключову роль у стимулюванні розвитку житлового будівництва та суміжних галузей, тим самим підтримуючи загальноекономічне зростання країни.

Зокрема, за останній тиждень українці отримали 204 кредити на суму 351 млн грн, з яких пільгові кредити під 3% були надані військовослужбовцям, педагогам, медикам та науковцям, демонструючи соціальну спрямованість та підтримку ключових професій у країні.

Найбільшу активність у використанні програми єОселя показали мешканці Київської області, міста Києва, Одеської області, а також Львівської, Полтавської та Рівненської областей, що відображає високий попит на житло в цих регіонах.

Ця програма доступного кредитування відкрита для різних категорій громадян, включаючи військовослужбовців, вчителів, медиків, науковців, учасників бойових дій, ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та інших, хто мріє про власне житло чи покращення своїх житлових умов.

Завдяки програмі єОселя, тисячі українських родин отримали шанс здійснити свою мрію про власну домівку, а країна зробила важливий крок до підвищення рівня житлового забезпечення громадян, водночас стимулюючи економічний розвиток.

Нагадаємо, що під час перевірок мешканців тимчасово окупованих територій росіяни вимагають показувати перереєстрацію нерухомості згідно із законодавством РФ. Якщо власники демонструють українські документи на помешкання, загарбники погрожують відібрати нерухомість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини