Головна Новини Суспільство події Нові правила використання чернеток на НМТ 2024: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила використання чернеток на НМТ 2024: що змінилося

Для виконання тестових завдань, які потребують числових розрахунків, абітурієнтам знадобиться чернетка

3 червня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) вніс зміни до правил використання чернеток під час Національного мультипредметного тесту (НМТ) 2024 року. Тепер абітурієнтам заборонено записувати умови завдань на чернетках, але дозволено робити розрахунки, схеми та нотатки.

Нові правила використання чернеток на НМТ 2024: що змінилося

Нові правила використання чернеток на НМТ 2024: що змінилося

Як повідомили у УЦОЯО, кожен учасник іспиту матиме можливість користуватися довідковими матеріалами та чернетками для обчислень. 

"Для виконання тестових завдань, які потребують числових розрахунків, вам знадобиться чернетка, тож на вашому робочому місці буде лежати аркуш паперу. На ньому ви зможете робити будь-які розрахунки, позначки, нотатки, схеми, проміжні обчислення без побоювання припуститися помилки, однак записувати умови завдань заборонено", – йдеться у повідомленні. 

Водночас всі записи, пов’язані з умовами завдань, мають залишитися у тестовому центрі. По завершенню тесту, чернетки слід віддати інструктору, і підписати аудиторний протокол. Якщо абітурієнт бажає забрати чернетку з собою, він має повідомити про це інструктора. Після перевірки, якщо на аркуші не буде записаних умов завдань, інструктор дозволить забрати чернетку.

"Інструктор може дозволити забрати чернетку, якщо в ній не буде записів умов завдань. Оскільки записи умов завдань не можна виносити з тимчасового екзаменаційного центру, тож інструктор запропонує вам записати відповіді на новому аркуші, який ви зможе забрати із собою", – пояснив УЦОЯО. 

Нагадаємо, що за словами заступника міністра освіти і науки України Михайла Вінницького, цього року очікується значне збільшення кількості чоловіків, які подають документи на магістратуру та аспірантуру. Вінницький наголосив, що ця тенденція викликає певне занепокоєння серед керівництва МОН, оскільки вступні іспити цього року будуть єдиними та значно складнішими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини