Головна Новини Суспільство події Нові правила карантину в Україні: абсурдність обмежень і втрати для бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила карантину в Україні: абсурдність обмежень і втрати для бізнесу

Експерти для видання "Коментарі" прокоментували нововведення

14 вересня 2021, 12:10 comments3202
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України прийняв зміни до постанови № 1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевняє , що власники закладів самі обиратимуть, як працювати під час карантину.

Нові правила карантину в Україні: абсурдність обмежень і втрати для бізнесу

Нові правила карантину в Україні - фото з відкритих джерел

Експерти оцінили нові правила на прохання порталу "Коментарі".

Ці методи нічого не дадуть глобально в епідситуації і ніяк не вплинуть на епідпроцес

Лікар, блогер, письменник Наталія Ніколаєва зізналася:

"Знаєте, всі нововведення нашого Кабміну і МОЗ з початку епідемії хочеться назвати творчістю душевнохворих, а останнє — його шедевром. Якби не було все так сумно. Я тричі перечитала політ творчої думки пана міністра Ляшка, намагаючись вникнути, натягнути ось це собі на голову, приміряти, усвідомити і переварити, оскільки пан міністр Ляшко завжди відрізнявся особливим умінням подавати інформацію, до якої потрібен перекладач. Але все це наскільки погано пахне, що навіть не натягається. Я правильно зрозуміла, що Кабмін і пан Ляшко на блакитному оці вводять сегрегацію? Тобто, бізнесмен, який хоче працювати без обмежень, повинен повісити табличку на своєму закладі: "Обслуговуємо лише вакцинованих"? Історія знає такі приклади: "Тільки для білих", "Євреям не заходити". Це дуже погані приклади. І вони завжди погано закінчуються. Для мене особисто це неприйнятно до відрази і відторгнення".

На думку Наталії Ніколаєвої, важко уявити, щоб будь-який бізнесмен зважився на такий крок.

"Але я сподіваюся, що настане час, коли за все це хтось понесе покарання. Я розумію, що мета цього всього — стимуляція вакцинації населення насильницьким методом. Я б сказала безглуздим. Але мета ніколи не виправдовує засоби. Якщо конкретно за цілями й засобами, то цей метод нічого не дасть глобально в епідситуації і ніяк не вплине на епідпроцес. Ми знаємо (і це офіційно підтверджено), що вакцинація не запобігає зараженню і вакцинована людина може передавати інфекцію. Але я хочу подивитися на того бізнесмена, який повісить табличку: "Тільки для вакцинованих". Він може поставити хрест на своєму бізнесі. Сподіваюся, що ніхто до цього не опуститься. Я особисто в житті більше не зайду в такий заклад. До пану Ляшка у мене питань немає ще з часів миття вулиць, під'їздів та заборони гуляти в парку з "метою психологічного впливу". Сподіваюся, що колись йому буде ставити питання прокурор".

Сподіваюся, що вчені, а не політики, будуть визначати ступінь небезпеки вірусів

Засновник "Студії Здорового Сенсу", підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович вважає, що будь-яке зменшення порушень прав людини можна тільки вітати.

"Данія повністю відмовилася від карантинних заходів, Швеція планує це зробити в жовтні. У громадському транспорті там не потрібно буде носити маски, не потрібно буде проходити ізоляцію після контакту з хворими — допомога надаватиметься тільки хворим. Маю велику надію, що і в Україні переможе здоровий глузд, і ми повернемося до нормального життя без масок, лікарі лікуватимуть, і вчені, а не політики, будуть визначати ступінь небезпеки вірусів", — резюмує експерт.

Бізнес точно буде нести чергові втрати

Бізнес-вумен, співвласниця київського Відьма-бару "Лиса гора" Олеся Остафієва зізналася, що ще в липні вони організували вакцинацію для своїх співробітників. За її словами, наразі 90% колективу вже щеплені.

"У нас молода прогресивна команда, так що ніхто не чинив опору вакцинації", — зазначає Олеся Остафієва.

А ось те, що гості зможуть потрапити всередину тільки з сертифікатом вакцинації (COVID-сертифікат тепер матиме дві опції: "жовтий" — інформацію про перше щеплення, "зелений" — про повний курс) викликає у неї занепокоєння. Як і економічна складова навіть за цих, трохи полегшених, в порівнянні з минулими, обмеження. За словами Олесі Остафієвої, бізнес точно буде нести чергові втрати. А на допомогу держави, як і раніше, розраховувати, схоже, не доводиться. Тому їй слабо віриться, що нардепи зроблять подарунок ресторанному бізнесу, підтримавши законопроект №5590, який передбачає зниження ПДВ для ресторанного бізнесу з 20% до 7%.

Раніше видання "Коментарі" писало, які помилки необхідно врахувати владі під час введення нового локдауну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

вик

14 вересня 2021, 14:10

Сказать за Швецию и Данию, и промолчать за Германию и Чехию.....(А так можно было?)

Ігор

14 вересня 2021, 11:20

Поки в Україні править "патріотична" корупція, та і буде продовжуватись. Єдина користь розпил бюджету. Коледжі взагалі навчились заробляти на продажі намордників. А от питання: Як/що буде, коли пройде рік після вакцинації, ніхто не піднімає. Кожен рік будемо вакцинуватись?


Новини