Головна Новини Суспільство події Нові погодні сюрпризи: яким буде початок червня
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові погодні сюрпризи: яким буде початок червня

Погода найближчим часом принесе нові сюрпризи – будуть дощі з грозами і шквалами.

28 травня 2024, 21:15 comments4021
Поділіться публікацією:

Погода в українських регіонах  на початку червня  прогнозується зі спекою.  Також територію нашої  країни в перші дні  літа накриють дощі з грозами. Це прогнозує  синоптик Наталія Діденко.

Нові погодні сюрпризи: яким буде початок червня

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

"Початок червня в Україні буде спекотним, із періодичними грозовими дощами", – зазначає  Діденко.

Ще вона повідомила, що вже  у середу, 29 травня,  в частину наших  регіонів прийдуть опади. Дощі з грозами і навіть шквали накриють південні території  України. Локальні грозові дощі  будуть йти в цей день в  західних  регіонах, до завершення доби середи дощова погода з  опадами  накриє всю країну.

"Температура повітря (29 травня – ред.) вирішить випендритися – найтепліше, ледь не до спеки, буде на півночі та сході, +26…+29 градусів, а найхолоднішою виявиться південна частина, +20…+24 градуси. У центрі передбачається +22…+26 градусів", – повідомила  синоптик.

В столиці України  в середу  прогнозується локальний дощ, гроза. Вдень буде дуже  жарко, стовпчик термометра підніметься до рівня +26…+28 градусів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи очікує Україну аномально спекотне літо-2024Літо в  нашій країні   цього року може  видатись спекотним,  проте не рекордним. З однієї сторони, на це впливає стан океанів, а з іншої –  планета зазнає  впливу  активної  сонячної  радіації. 

Про це  говорить завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух, інформує УНІАН. Метеоролог  зазначила, що і за  підрахунками, і за експертними оцінками, літо 2024 року в  нашій країні може  видатись спекотним.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини