Головна Новини Суспільство події Нові колони вагнерівців прибувають до Білорусі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові колони вагнерівців прибувають до Білорусі: подробиці

За уточненими даними, це вже як мінімум 3-та колона з найманцями ПВК "Вагнера", яка прибула до Білорусі з 11 липня.

17 липня 2023, 13:35
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у напрямку Йосиповичів та табору в с. Цель трасою М5 від Бобруйска зафіксовано ще одну велику колону найманців ПВК "Вагнер". Як повідомляє моніторингова група Білорусь Гаюн, у складі колони щонайменше 20 машин різних модифікацій: УАЗи Патріот, пікапи, буханці, будівельна техніка, автобуси, фури.

Нові колони вагнерівців прибувають до Білорусі: подробиці

Вагнеровці. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу на один цікавий факт – машини рухаються із встановленими прапорами РФ та із символікою ПВК "Вагнер".

За уточненою інформацією, це вже щонайменше 3-та колона з найманцями, яка прибула до Білорусі з 11 липня. Зважаючи на все, як і в попередні дні, зараз найманці рухаються в польовий табір у селі Мель. Тобто вони поки що будуть зосереджені в одному місці.

The New York Times отримало свіжі супутникові знімки наметового табору в д. Цель під Осиповичами, зроблені MAXAR 14 та 16 липня. Журналісти наводять і знімок за 16 липня (неділя), і ось на ньому вже видно явний сплеск активності: не менше 5 фур, автобуси, контейнери, а також пікапи та УАЗи прямо біля наметів. Крім того, журналісти помітили на свіжих знімках невелику групу людей та "буханець".

15 червня велика колона приватної військової кампанії "Вагнер" прибула до Білорусі. Загалом зафіксовано щонайменше 60 різних авто у супроводі машин білоруської ДАІ. 16 липня ще одна колона ПВК "Вагнер" прямувала до Білорусі. Переміщення зафіксували у Липецькій області РФ.

Легкова та вантажна військова техніка з прапорами та символікою ЧВК рухалася вдень трасою М4 "Дон". Колона прямувала з боку України, можливо, до Білорусі.

На кордоні між Білоруссю та Росією підняли прапор російської приватної військової компанії "Вагнер", ватажок якої влаштував "похід на Москву".

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого можуть призвести скандали всередині російської армії – чи це вплине на війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/7110
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини