Головна Новини Суспільство події Нові правила перетину кордону для невакцинованих
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила перетину кордону для невакцинованих

Оновлений застосунок "Вдома" полегшить перетин кордону України

21 жовтня 2021, 18:52
Поділіться публікацією:

Зростання захворюваності на COVID-19 змінило правила перетину кордону України, повідомляє прес-офіс Мінцифри.

Нові правила перетину кордону для невакцинованих

Застосунок "Вдома" - фото Мінцифри

Застосунок "Вдома" повинні встановити усі невакциновані, котрі збираються перетнути кордон України найближчим часом, прийняв рішення Уряд. Мінцифри оновило функції програми: вона встановлюється на телефон користувача і має функціонувати 72 години. Протягом цього часу людина зобов'язана зробити ПЛР-тест чи експрес-тест на визначення антигену  sars-cov-2. При цьому не потрібно вмикати контроль геолокації , робити селфі та розпізнавати зображення.

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, згадує, що минулого року застосунком "Вдома" скористались мільйони українців, які повертались додому з-за кордону. 14 днів вони мали бути вдома, на самоізоляції, доводячи це регулярними фото і геолокацією. Зараз від цих функцій відмовились і додаток став більш зручним для користувачів.

Застосунок повинні встановити як громадяни України, так і громадяни будь-якої іншої держави, які планують перебувати у країні. Реєструючись у програмі, потрібно вказати: прізвище, ім'я, по батькові; паспортні дані (серія, номер паспорта); адреса місця, де людина перебуватиме найближчі 72 години; телефонний номер. Після цього необхідно зробити тест на COVID: ПЛР-тест або експрес-тест у лабораторії, верифікованій Міністерством охорони здоров'я України. Результат автоматично "підтягнеться" з державної бази даних. Якщо результат негативний – людина може видаляти застосунок і вільно переміщуватись територією України. Якщо ж він негативний – необхідно звернутись до лікаря. Протягом 72 годин слід мати на увазі, що будуть відбуватись вибіркові перевірки, чи особа перебуває на самоізоляції.

Бувають випадки, коли людина не встановила застосунок "Вдома" через різні причини: не хоче, не уміє, не працює телефон тощо.  Тоді громадяни України повинні пройти 14-денну обсервацію, а негромадяни – негайно залишити територію країни.

Видання "Коментарі" раніше інформувало своїх читачів про наслідки катастрофічної ситуації з підробленими сертифікатами про щеплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини