Головна Новини Суспільство події Нова поставка вакцини від ЮНІСЕФ – скільки українців отримають дози для захисту від COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова поставка вакцини від ЮНІСЕФ – скільки українців отримають дози для захисту від COVID

ЮНІСЕФ та ВООЗ стурбовані ситуацією з COVID-19 в Україні, але мають надію на краще

8 листопада 2021, 17:12
Поділіться публікацією:

Програма COVAX надіслала до України ще одну безплатну партію вакцин від COVID-19. 

Нова поставка вакцини від ЮНІСЕФ – скільки українців отримають дози для захисту від COVID

Вакцина Moderna, надіслана ЮНІСЕФ у рамках програми COVAX - фото пресслужби

У суботу 7 листопада 2021 р. три ящики вакцин прибули до України на борту пасажирського літака Boeing 777-300ER, що належить Turkish Airlines. У ящиках – майже три млн доз вакцини Moderna, які Україна отримала від Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ у рамках програми COVAX.

Moderna надходить в Україну вже вдруге. Попередня партія прибула влітку 2021 року. Загалом станом на листопад 2021 року. ЮНІСЕФ безплатно надало 7,4 млн доз вакцин ще трьох виробників: Pfizer, AstraZeneca та Sinovac.

Мурат Шахін, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні, сподівається, що завдяки новим надходження якнайшвидше вакцинуються українські вчителі. Адже необхідно, щоб школи продовжили працювати, діти повернулися до навчання. Чиновник ООН нагадує:

"Вакциновані у п'ять разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації, ніж нещеплені".

Завдяки вакцинації зменшиться навантаження на лікарні, які зараз переповнені хворими на COVID-19.

Нещодавнє опитування, яке проводилось за підтримки ЮНІСЕФ, показало, що вакцинуватись готові 42% українців.

"Це — обнадійливо",

- говорить Шахін.

Передаючи партію Moderna Україні, Ярно Хабіхт, представник ВООЗ, нагадав, що наразі в країні фіксується надвисокий рівень заражень та смертей. Поки що лише 20% громадян вакциновано. Між тим більшість тих, хто захворів і у тяжкій формі перебуває у медичному закладі, є невакцинованими.

Після отримання, вакцина надходить під опіку агентства з міжнародного розвитку USAID. Агентство забезпечує і гарантує зберігання і транспортування засобів для щеплень, дотримання холодових умов зберігання на всьому шляху від аеропорту до центрів вакцинації. 

Щоб зупинити пандемію COVID-19, говориться у пресрелізі ЮНІСЕФ, необхідно щепити усе населення країни, починаючи з дітей від 12 років. Щеплення допоможе врятувати життя тих, хто має хронічні захворювання (діабет, рак, астма, захворювання серця, судин та нирок), а також вагітних жінок. Єдине стовідсоткове  протипоказання для вакцинації – анафілактичний шок при отриманні першого уколу.

Докладніше про протипоказання для вакцинації від COVID-19 видання "Коментарі" писало раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини