Головна Новини Суспільство події Нова мутація штаму Дельта: що відомо про заразність
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова мутація штаму Дельта: що відомо про заразність

Вчені досліджують мутацію коронавірусу штаму Дельта

20 жовтня 2021, 11:32
Поділіться публікацією:

Лікарі Великобританії та Ізраїлю виявили хворих з мутованим штамом коронавірусу, повідомляє агентство ВВС та ізраїльське видання The Times of Israel.

Нова мутація штаму Дельта: що відомо про заразність

Лікарі готові до зустрічі хворих на новий штам "Дельти" - фото з мережі

Мутація має назву AY.4.2 і є різновидом штаму "Дельта". У Великобританії його виявили ще у липні. Наразі менше 10% хворих заражені новим варіантом коронавірусу. Хоча захворюваність у країні зростає, її не пов'язують з AY.4.2, а пояснюють тим, що люди не дотримуються протиепідемічних вимог. Хлопчик з Молдови привіз новий штам AY.4.2 до Ізраїлю. Виявили хворобу завдяки тесту, який проводять для усіх приїжджих у аеропорту. 11-річний пацієнт перебуває у лікарні, він максимально ізольований та під наглядом медиків. Кілька випадків AY.4.2 виявили у США та Данії.

Науковці вивчають новий варіант вірусу. Джефрі Барет, вчений Інституту Уелкома з Кембріджу, та Франсуа Баллу, директор Інституту генетики Лондонського університету, припускають, що штам може виявитись небезпечнішим, ніж усі попередні. Поки що виявлено, що він заразніший на 10-15%, ніж Delta. Раві Гупта, клінічний мікробіолог з Кембриджського університету, не очікує, що він отримає таке ж поширення, як штами Alfa та Delta. 

ВООЗ проаналізували кількість хворих на коронавірус з 11 по 17 жовтня. Організація заявляє, що дані показують спадну тенденцію у поширенні епідемії. У 2022 р. пандемія, ймовірно, закінчиться, але коронавірус і далі лишиться з людством, перетворить у звичну хворобу, схожу на грип.

Між тим в Україні станом на 18 жовтня зареєстровано 18912 нових випадків COVID-19. Найбільша кількість хворих на добу – у Одеські (1606), Дніпропетровській (1253), Запорізькій (1225) областях.

Про нові правила для пасажирів поїздів та міжрегіональних перевезень видання "Коментарі" інформувало своїх читачів раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини