Головна Новини Суспільство події Норвегія передала Україні зброю – тепер є управа на ворожі літаки та гелікоптери
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвегія передала Україні зброю – тепер є управа на ворожі літаки та гелікоптери

В уряді Норвегії також вже анонсували додаткові постачання озброєння в Україну

20 квітня 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Влада Норвегії на безоплатній основі поставила в Україну сотню зенітно-ракетних комплексів "Містраль". Головна здатність зброї полягає в тому, що вона здатна збивати літаки та гелікоптери на малих висотах. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Міністерство оборони Норвегії.

Норвегія передала Україні зброю – тепер є управа на ворожі літаки та гелікоптери

ЗРК "Містраль". Фото: з відкритих джерел

Міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам зазначив, що війна на території України затягується і українська армія потребує суттєвої міжнародної підтримки.

"ЗРК "Містраль" – зброя, яка вже неодноразово продемонструвала свою ефективність на флоті. Вона має допомогти українському війську ефективніше відбивати атаки агресора і завдавати максимальної шкоди військовій техніці РФ.

100 зенітно-ракетних комплексів, які вже перебувають в Україні, були на озброєнні армії Норвегії. Тепер вони знаходяться на озброєнні української армії і допомагатимуть українським захисникам відбивати атаки агресора. Це не вся допомога від Норвегії України. Найближчим часом Київ отримає 4 тисячі протитанкових ракет. Також в Україну прибуде кілька видів засобів захисту та іншого військового спорядження. Подробиці про терміни та вид озброєння поки що не розголошуються.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні повідомили, що сьогодні авіапарк України значно збільшився, він у два рази більший, ніж був ще два тижні тому. При цьому речник Пентагону уточнив, що літаки передали Україні її союзники. США до цього немає жодного стосунку. Яких саме країн передали військову авіацію Україні в Пентагоні не повідомили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини