Головна Новини Суспільство події Нинішній клімат Києва – це клімат Херсона та Миколаєва десятки років тому: експерт про глобальне потепління
commentss НОВИНИ Всі новини

Нинішній клімат Києва – це клімат Херсона та Миколаєва десятки років тому: експерт про глобальне потепління

Українське суспільство тільки зараз почало цікавитись питаннями зміни клімату

19 січня 2022, 23:30
Поділіться публікацією:








Кліматичні зміни, що відбулися в Україні, є дуже драматичними. Наприклад, нинішній клімат Києва – це клімат Херсона та Миколаєва десятки років тому. Про це під час круглого столу "Екологічна відповідальність бізнесу" розповів директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Нинішній клімат Києва – це клімат Херсона та Миколаєва десятки років тому: експерт про глобальне потепління

Євген Дикий - фото: Коментарі

Фахівець зазначив, що відчуває смуток та сором за українське суспільство, яке лише зараз почало цікавитися проблемами зміни клімату та глобального потепління загалом, тоді як в інших країнах це вже протягом 20 років не є предметом дискусій. Розвинені держави вже давно думають, що з цим робити,  що чекає на кожну країну в мозаїці кліматичних змін.

Втім, зазначає Євген Дикий, запит від суспільства виникає:

"Є певний прогрес за останній рік: журналісти запитали мене про глобальне потепління більше, ніж за останні 47 років мого життя... Всі ці зміни клімату досить драматичні в Україні. Наприклад, нинішній клімат Києва – це клімат Херсона та Миколаєва мого дитинства, тобто це зрушення на 400 кілометрів приблизно по широті,  ці драматичні зміни – це поки що зміна середньої температури на 1.7 градусів. Для порівняння, у нас на станції "Вернадський" зміна відбулася на 3 градуси, і це показник того, чого нам чекати у наступному десятилітті ", – зазначає директор Національного антарктичного наукового центру.

Фахівець зазначив, що говорити про зміни клімату необхідно у двох площинах. Питання про те, як це відновити та повернути назад, навіть не порується. Поки що, за словами Євгена Дикого, актуальним є питання, як це все пригальмувати, щоб ми всі встигали за темпом змін.

Раніше на порталі "Коментарі" — Розкладання пластику – 400 або 4000 років: експерт назвав головну небезпеку .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини