Головна Новини Суспільство події Німецькі винищувачі вперше перехопили російські літаки: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецькі винищувачі вперше перехопили російські літаки: подробиці

Німецькі винищувачі вилетіли з латвійської військової бази "Ліелварді" на перехоплення російських літаків біля територіальних вод Латвії

2 березня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

Німецькі винищувачі Eurofighter перехопили російські літаки біля Латвії. Це сталося вперше. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляють Військово-повітряні сили Латвії у Facebook.

Німецькі винищувачі вперше перехопили російські літаки: подробиці

Німецькі винищувачі вперше перехопили російські літаки біля Латвії

Інцидент стався у п'ятницю, 1 березня. Німецькі винищувачі вилетіли з латвійської військової бази "Ліелварді" на перехоплення російських літаків біля територіальних вод Латвії.

Як зазначається, вперше німецькі винищувачі Eurofighter із латвійської військової бази вирушили на подібну місію.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс відреагував на інцидент.

"Патрулювання повітряного простору НАТО повністю працює і союзники можуть негайно реагувати. Сьогодні німецькі винищувачі Eurofighter вперше з авіабази вирушили на перехоплення двох російських військових літаків поблизу територіальних вод Латвії", — написав міністр у Twitter (X).

Зазначимо, що раніше через дії російського літака, що наблизився до узбережжя Естонії, Франція підняла в повітря свої винищувачі Mirage 2000. Метою таких дій став захист повітряного простору союзників Франції по НАТО. 27 лютого Генеральний штаб збройних сил Франції повідомив про злет свого винищувача через тривогу через діяльність російського військового літака поблизу кордонів НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представники країн НАТО все голосніше говорять про ймовірність війни з РФ. Особливо у разі програшу України. Та сама Німеччина розглядає сценарії війни з Росією. Представники Альянсу почали обговорювати та відправлення своїх військових до України. Про що говорять подібні заяви, наскільки велика можливість прямого зіткнення? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини