Головна Новини Суспільство події Німеччина збільшила імпорт російської нафти у 12 разів: як це стало можливим
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина збільшила імпорт російської нафти у 12 разів: як це стало можливим

Посередником у схемі закупівлі Німеччиною російської нафти виступила Індія

12 вересня 2023, 15:40 comments3288
Поділіться публікацією:

Німеччина продовжує імпортувати російську нафту, незважаючи на накладені санкції. Посередником у закупівлі виступає Індія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Spiegel".

Німеччина збільшила імпорт російської нафти у 12 разів: як це стало можливим

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Дані Федерального статистичного управління Німеччини свідчать, що Берлін як продовжує імпорт російської нафти, а й суттєво збільшив його.

Імпорт з Індії до Німеччини "переважно складався з газойлів, які використовуються для виробництва дизельного або пічного палива", – пояснили статистики.

Саме для виробництва газойлів Індія використовує сиру нафту, яку закуповують у Росії з початку війни.

Варто зазначити, що Німеччина офіційно заявила, що припиняє купувати російську нафту одразу після початку повномасштабного вторгнення російських військ до України. Крім того, західні країни запровадили тоді обмеження ціни на російську нафту. Але, за інформацією, "Spiegel", стеля цін на російську нафту так і не запрацювала належним чином. Саме тому Росія продовжує, як і раніше, торгувати нафтою, отримуючи за це великі гроші.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини