Головна Новини Суспільство події Невесняна погода в Україні: яким регіонам необхідно готуватися до сильного вітру і снігу
commentss НОВИНИ Всі новини

Невесняна погода в Україні: яким регіонам необхідно готуватися до сильного вітру і снігу

Синоптики повідомили, в яких областях України 7 квітня 2021 року прогнозується погіршення погодних умов

6 квітня 2021, 16:39
Поділіться публікацією:

В Україні в більшості регіонів прогнозується погіршення погодних умов. Про це йдеться у повідомленні Українського гідрометеорологічного центру в Facebook.

Невесняна погода в Україні: яким регіонам необхідно готуватися до сильного вітру і снігу

Погода в Україні. Фото з відкритих джерел

Так, 7 квітня в північних і більшості центральних областей ймовірне ускладнення погодних умов. За даними метеорологів, здебільшого прогнозуються опади у вигляді мокрого снігу, а також короткочасне утворення снігового покриву.

Крім того, 7 квітня у південних, східних вдень і в центральних областях пориви вітру складатимуть до 15-20 м/с.

Також зазначається, що сьогодні та завтра у зв'язку зi снігопадами на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей очікується значна сніголавинна небезпека (відповідає третьому рівню).

Синоптик Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі повідомила, що в середу на території України співіснуватимуть синоптичні процеси, пов'язані із затоком повітряної маси арктичного походження та вологого південного циклону.

Як пояснила синоптик, холодна повітряна маса забезпечить низьку температуру повітря та навіть сніг із мокрим снігом на півночі, місцями у західних і центральних областях України. Температура повітря в цих регіонах сягатиме 1-5 градусів тепла.

Східна ж частина опиниться в теплому секторі циклону, тому, наприклад, на Луганщині та Донеччині температура повітря протягом дня сягатиме 14-18 градусів тепла.

"Тепліше повітря провокуватиме здебільшого дощову погоду, — зазначила Діденко. — Дощі через вплив активного циклону очікуються на Сході, Півдні та в багатьох центральних областях, тих, що ближче до східної частини".

За словами синоптика, у вихідні, 10-11 квітня, повернеться сонячна та тепла погода.

Нагадаємо, з’явився прогноз Укргідрометцентру, в якому повідомляється, якою буде погода у квітні цього року в Україні. За даними метеорологів, погода не вирізнятиметься аномаліями, а буде приблизно такою ж, як і в попередні роки.

Як повідомлялося раніше, коли Сонце найактивніше — виникають магнітні бурі. Відбувається це кожного місяця, тому квітень не став винятком.

Згідно з даними, в цьому місяці Землю накриє хвиля невеликих магнітних бурь. За інформацією Лабораторії рентгенівської астрономії сонця, у квітні прогнозується кілька днів, коли буде спостерігатися підвищена сонячна активність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини