Головна Новини Суспільство події Несподіваний поворот: Іран озвучив позицію – чий Крим та Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіваний поворот: Іран озвучив позицію – чий Крим та Донбас

Глава МЗС Ірану заявив, що його країна не визнає Крим та Донбас російськими

19 січня 2023, 16:05 comments6300
Поділіться публікацією:

Іран не визнає "приєднання" до Росії тимчасово окупованих українських територій – Криму, Луганської та Донецької областей, хоч і вважає причиною російської війни проти України "провокаційні дії НАТО та деяких західних країн". Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю TRT World заявив глава МЗС Ірану Хоссейн Амір Абдуллахіан.

Несподіваний поворот: Іран озвучив позицію – чий Крим та Донбас

Хоссейн Амір Абдуллахіан. Фото: із відкритих джерел

"Ми визнаємо суверенітет та територіальну цілісність країн у рамках міжнародного права, тому, незважаючи на добрі відносини Тегерана та Москви, ми не визнали відділення Криму", – зазначив Абдуллахіан.

Він також нагадав, що Іран на офіційному рівні не визнав російський наратив про те, що Луганськ та Донецьк відокремилися від України, тому що Тегеран дотримується свого послідовного принципу у зовнішній політиці.       

"Коли ми говоримо, що війна – це не рішення в Україні, ми віримо у свою позицію як у фундаментальний основоположний політичний принцип", – наголосив іранський дипломат.

Водночас Хоссейн Амір Абдуллахіан назвав війну РФ проти України "складною ситуацією", причиною якої стали "провокаційні дії НАТО та деяких країн Заходу". Але про які країни йдеться глава МЗС Ірану не уточнив.

Варто зазначити, що у подібному ключі висловився ще президент Сербії Олександр Вучич. Він заявив, що його країна не може підтримати вторгнення Росії до України та публічно заявляє, що Крим та Донбас – це українські території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — польський генерал назвав напрям, звідки може вдарити Росія: 300 тисяч вже мобілізованих там.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини