Головна Новини Суспільство події Нещодавно збудований міст через Прип'ять раптово зник
commentss НОВИНИ Всі новини

Нещодавно збудований міст через Прип'ять раптово зник

Супутникові знімки Maxar та Planet Labs показали наявність та готовність тактичного мосту вже вночі у вівторок

18 лютого 2022, 01:20
Поділіться публікацією:

Згідно з новими супутниковими знімками, понтонний міст, зведений поблизу білоруського села Вепри через річку Прип'ять менш ніж за 6 км від українського кордону, зник. Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на власні джерела у розвідці США та отримані знімки. Західна розвідка та військові чиновники уважно відстежували будівництво мосту як частину допоміжної інфраструктури, яку Росія могла готувати напередодні потенційного нападу. Супутникові знімки Maxar та Planet Labs показали наявність та готовність тактичного мосту вже вночі у вівторок.

Нещодавно збудований міст через Прип'ять раптово зник

Прип'ять - фото з відкритих джерел

Проте вже у четвер міст не було зафіксовано на знімках. Не відразу було зрозуміло, чому його збудували чи демонтували. Цілком можливо, що споруда використовувалася як частина інфраструктури у російсько-білоруських навчаннях. Водночас, є припущення, що розгорнуті там російські чи білоруські військові сили, які, за оцінками західних чиновників, могли бути використані в потенційному нападі на Україну з півночі — вже перемістили необхідну техніку, тому більше не потребували спорудження. За оцінками західної розвідки, Путін може розпочати повномасштабне вторгнення в Україну будь-якої миті, однак у США досі не вірять, що він ухвалив остаточне рішення.

Росія також подала низку суперечливих сигналів, зокрема, оголосила, що частина її сил відступатиме від українського кордону. Водночас чиновники публічно заявили, що на кордоні немає жодних ознак деескалації.

Нагадаємо, у Чернігівському регіоні цього року в рамках президентської програми "Велике будівництво" буде відремонтовано майже 200 км автострад, що мають державне значення та 15 мостів. Про це на сторінці мережі інформують у Службі автомобільних шляхів Чернігівського регіону. Головний об'єкт, де плануються дорожньо-ремонтні роботи, це автострада Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. До цього тут верхні шари дорожнього покриття вже були укладені на 104 кілометрах галасливої автостради. Цього року чернігівські шляховики працюватимуть на нових ділянках: у населених пунктах Запоріжжя, Миколаївка та Знам'янка. Разом із дорожніми роботами будівельники продовжуватимуть відновлювати мости та почнуть реконструкцію шляхопроводу через залізницю неподалік населеного пункту Петрівське.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини