Головна Новини Суспільство події Неформальні переговори США та РФ: ЗМІ дізналися, чому стурбований Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Неформальні переговори США та РФ: ЗМІ дізналися, чому стурбований Київ

Українська влада побоюється, що неформальні переговори США та РФ пов'язані з членством України в НАТО

8 липня 2023, 14:28
Поділіться публікацією:

Офіційний Київ стурбувався через повідомлення у ЗМІ про зустріч колишніх американських чиновників із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Переживання української влади виникли через те, що такі переговори можуть призвести до послаблення підтримки України з боку США. Як передає портал "Коментарі", про це пише "NBC News", цитуючи заяву представника української влади.

Неформальні переговори США та РФ: ЗМІ дізналися, чому стурбований Київ

Переговори США та РФ. Фото: з відкритих джерел

Неназваний український чиновник заявив, що Київ "уважно стежить за публікаціями та коментарями про таємну зустріч", а також повідомленнями про те, що "подібні кулуарні консультації між громадянами США та Росії відбувалися і в інших частинах світу".

"З огляду на час появи цих матеріалів у ЗМІ напередодні Вільнюського саміту, постає питання, чи не пов'язана якимось чином жорстка позиція Вашингтона на запрошення України до НАТО з цими кулуарними консультаціями", – йдеться у заяві.

Напередодні телеканал "NBC News" повідомив, що група колишньої високопоставленої американської влади провела неформальну зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у квітні цього року, щоб "закласти основу для потенційних переговорів щодо припинення війни в Україні".

За даними ЗМІ, учасники переговорів поінформували про їх зміст адміністрацію президента США Джо Байдена. Та пізніше заявила, що не санкціонувала такі таємні зустрічі і не підтримувала їх.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Захід схилити Україну до переговорів — про що говорять консультації США та РФ. Експерти детально проаналізували ситуацію для нашого видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини