Головна Новини Суспільство події Недобрала підписників: суд оштрафував популярну блогерку на 250 тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Недобрала підписників: суд оштрафував популярну блогерку на 250 тисяч гривень

Блогерка не виконала умов договору

23 жовтня 2021, 13:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Суд оштрафував популярну українську блогерку через провалену рекламу в соціальній мережі. Про це повідомляє видання ТСН.

Недобрала підписників: суд оштрафував популярну блогерку на 250 тисяч гривень

Instagram - фото з відкритих джерел

Як стало відомо, популярна в соціальній мережі Instagram київська блогерка мала розмістити на сторінці свого облікового запису рекламні тексти й відеоролики про проведення розіграшу подарунків.

За це замовниця мала виплатити їй 500 тисяч гривень (половину суми спочатку і другу частину — після закінчення розіграшу). У договорі було зазначено, що блогерка гарантує 50 тисяч нових підписників на сторінки в Instagram. При цьому, якщо виявиться несумлінне/автоматизоване збільшення кількості підписників (більше ніж 5%) за допомогою програмного забезпечення, то послуги будуть вважатися наданими неякісно і можливе застосування штрафних санкцій.

Якщо потрібного приросту передплатників не відбудеться, то згідно з договором виконавець зобов'язується власними силами й своїм коштом залучити третіх осіб для якісного виконання зобов'язань.

Блогерці не вдалося залучити потрібну кількість підписників. На сторінки замовниці підписалися тільки 22 тисячі 886 осіб.

Підприємниця вимагала 250 тисяч гривень штрафу за невиконання контракту, 700 тисяч гривень упущеної вигоди, 250 тисяч гривень матеріального збитку і 50 тисяч гривень моральної шкоди. Однак суд зобов'язав відповідачку виплатити тільки 250 тисяч за невиконання умов договору і 3750 гривень судового збору, оскільки інші суми потерпіла не змогла довести.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що американська компанія Facebook подала судовий позов на громадянина України. За твердженням представників компанії, українець продав загальнодоступні дані 178 мільйонів користувачів. Порушник торгував даними на одному з форумів. Детально про це читайте в нашому матеріалі.  

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що пісня "Батько наш — Бандера" в YouTube стала популярнішою за треки Моргенштерна. Останні сім днів користувачі активно шукали пісню "Батько наш — Бандера" в мережі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини