Головна Новини Суспільство події Небезпечна стратегія: РФ атакує ключові енерговузли України
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечна стратегія: РФ атакує ключові енерговузли України

Енергетичні удари РФ загрожують безпеці українських АЕС, - Галущенко

12 вересня 2024, 18:50
Поділіться публікацією:

Російські атаки на енергетику України загрожують безпеці атомних станцій, попереджає міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, цілеспрямовані удари по підстанціям, які є критично важливими для підтримки ядерної безпеки, наближають ядерні ризики до кордонів Європейського союзу.

Небезпечна стратегія: РФ атакує ключові енерговузли України

Удари по енергетиці

Галущенко наголосив, що російські військові обізнані про наслідки своїх дій.

"Вони точно знають, що роблять. Невипадково вони атакують підстанції, критично важливі для ядерної безпеки ", — сказав Галущенко.

Ці атаки ставлять під загрозу не лише безпосередню безпеку України, а й усього європейського континенту.

За словами Галущенка, порушення роботи підстанцій, які забезпечують стабільність передачі високовольтної електроенергії, може призвести до серйозних аварій на атомних станціях. Особливо це стосується тих вузлів, що взаємопов'язані з ядерною індустрією.            

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна 28 серпня направила МАГАТЕ офіційну ноту, в якій зазначено, що 26 серпня Російська Федерація розпочала масовану ракетну та безпілотну атаку на критично важливу інфраструктуру та енергетичний сектор України з метою паралізувати роботу енергогенеруючих об'єктів України. В результаті атаки о 08:58 за східноєвропейським часом було знеструмлено енергоблоки, а саме: 1, 3 та 4 Рівненської атомної електростанції було відключено від мережі. О 09:05 за східноєвропейським часом енергоблоки Південноукраїнської атомної електростанції. Потужність було знижено до сумарного рівня 1800 МВт.                                     



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини