Головна Новини Суспільство події Не тільки Індія та Китай: стала відома країна, яка рекордно наростила закупівлю нафти у РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Індія та Китай: стала відома країна, яка рекордно наростила закупівлю нафти у РФ

Туреччина рекордно наростила закупівлю російської нафти, країна-агресор отримує величезні гроші

14 листопада 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Імпорт російської нафти Urals до Туреччини у листопаді досягне рекордного рівня. У той же час трейдери очікують, що закупівлі нафти РФ іншими основними покупцями, Індією та Китаєм залишаться стабільними, незважаючи на менші заплановані навантаження. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Reuters" з посиланням на трейдерів та дані фондової біржі та фінансової інформаційної компанії (LSEG).

Не тільки Індія та Китай: стала відома країна, яка рекордно наростила закупівлю нафти у РФ

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Трейдери очікують, що цього місяця поставки нафти Urals до Туреччини перевищать жовтневі 1,4 мільйона тонн, щоб подолати історичний пік жовтня 2022 року в 1,43 мільйона тонн.

За даними LSEG, Туреччина закупила понад 800 тис. тонн нафти Urals у російських портах протягом 1-15 листопада, що на 200 тис. тонн більше, ніж за аналогічний період у жовтні.

Туреччина імпортує більше дешевих російських барелів після того, як її найбільший нафтопереробний завод STAR, що належить азербайджанській SOCAR, уклав угоду з російською компанією "Лукойл" про термінове постачання цього сорту.

"Лукойл" почав постачання Urals для STAR у жовтні, і очікується, що цього місяця він поставить близько 100 тис барелів на добу, що еквівалентно половині потужності заводу.

За даними LSEG, Індія залишалася найбільшим покупцем нафтових вантажів сорту Urals, які завантажувалися з російських портів у жовтні, купивши щонайменше 5 млн тонн цього сорту.

Протягом 1-15 листопада поставки нафти Urals до Індії оцінюються на рівні 800 тис тонн, проте цей показник може зростати, оскільки багато танкерів, що прямують до індійських портів, спочатку вказують інші пункти призначення або не мають призначення, кажуть трейдери.

Читайте на порталі "Коментарі" — Путін виділив на війну вдвічі більше, ніж Україна отримає від союзників: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини