Головна Новини Суспільство події Не тільки борщ: Клопотенко назвав українську страву, яка може бути наступною в списку ЮНЕСКО
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки борщ: Клопотенко назвав українську страву, яка може бути наступною в списку ЮНЕСКО

Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що популярна українська страва практично невідома в Європі та з часом може опинитись у списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, куди нещодавно потрапив борщ.

23 квітня 2023, 11:10 comments1867
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український шеф-кухар Євген Клопотенко вважає, що сирники можуть стати наступною стравою від України, яка може опинитись у списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Youtube-канал "комік+історик".

Не тільки борщ: Клопотенко назвав українську страву, яка може бути наступною в списку ЮНЕСКО

Український кухар Євген Клопотенко. Фото з відкритих джерел

Український комік Фелікс Редька та історик Євген Мурза запросили до свого проєкту "комік+історик" популярного шеф-кухаря Евгена Клопотенка. Під час розмови кухар назвав українську страву, яка може потрапити до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО від України.

"Сирники. Єдину страву, яку я зараз бачу – це сирники", — говорить Клопотенко.

Український кухар пояснює, що в Європі ніхто не знає, що таке сирники.

"В Європі не їдять котлету з кисломолочного сиру. Ніхто не бере кисломолочний сир і не смажить. Це тільки ми. Ніхто не знає, що таке сирники. Їх треба популяризувати", — каже Клопотенко.

Нагадаймо, що у 2022 році Міжурядовий комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини вніс український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Це перша страва української кухні, яка потрапила до цього списку. Міністр культури України Олексій Ткаченко назвав це перемогою у "борщевій війні". Ткаченко подякував кухарю Євгену Клопотенку та дослідниці української культури Марині Саботюк за популяризацію української страви.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські туристи зайшли в український ресторан. Вони не очікували такої відповіді від персоналу закладу.

Також "Коментарі" писали про український борщ, який потрапив у рейтинг 100 найкращих супів світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини