Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Український шеф-кухар Євген Клопотенко вважає, що сирники можуть стати наступною стравою від України, яка може опинитись у списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Youtube-канал "комік+історик".
Український кухар Євген Клопотенко. Фото з відкритих джерел
Український комік Фелікс Редька та історик Євген Мурза запросили до свого проєкту "комік+історик" популярного шеф-кухаря Евгена Клопотенка. Під час розмови кухар назвав українську страву, яка може потрапити до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО від України.
Український кухар пояснює, що в Європі ніхто не знає, що таке сирники.
Нагадаймо, що у 2022 році Міжурядовий комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини вніс український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Це перша страва української кухні, яка потрапила до цього списку. Міністр культури України Олексій Ткаченко назвав це перемогою у "борщевій війні". Ткаченко подякував кухарю Євгену Клопотенку та дослідниці української культури Марині Саботюк за популяризацію української страви.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські туристи зайшли в український ресторан. Вони не очікували такої відповіді від персоналу закладу.
Також "Коментарі" писали про український борщ, який потрапив у рейтинг 100 найкращих супів світу.
Новини