Головна Новини Суспільство події Не тих вакцинуємо – смертність зростає: інфекціоніст Голубовська вказала на важливу проблему в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тих вакцинуємо – смертність зростає: інфекціоніст Голубовська вказала на важливу проблему в Україні

Ольга Голубовська розкритикувала COVID-вакцинацію в Україні

26 жовтня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Україна у питанні вакцинації припускається серйозної помилки. Адже переважно активно вакцинуються люди, які не входять до групи ризику і здатні перенести захворювання на коронавірус без ускладнень. При цьому інфекційні стаціонари переповнені саме людьми з групи ризику. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила доктор медичних наук, інфекціоніст Ольга Голубовська.

Не тих вакцинуємо – смертність зростає: інфекціоніст Голубовська вказала на важливу проблему в Україні

Вакцинація. Фото УНІАН

До групи ризику належать люди похилого віку або люди, які мають супутні захворювання. Ольга Голубовська назвала провалом вакцинацію не тих українців, яких справді треба захищати від коронавірусу. Здебільшого вакцинуються ті люди, яким до 40 років.

Інфекціоніст зазначила, статистика показує, що переважно важко переносять хворобу люди з групи ризику. Саме вони найчастіше опиняються на лікарняному ліжку. І ось на сьогоднішній день у цій групі ризику найменше відсоток вакцинації. Ольга Голубовська вважає, що не треба нарікати на те, що у нас люди дурні чи безвідповідальні. Просто потрібно правильно вести пояснювальну роботу.

Крім того, за словами фахівця, вакцинація в Україні неправильно організована та загрожує погіршенням епідеміологічної ситуації. За прогнозом медика, за 2-3 тижні епідемія може досягти свого піку, тоді медичній системі буде найскладніше. Погіршити ситуацію із захворюваністю може надмірне скупчення людей у пунктах вакцинації у закритих приміщеннях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова МОЗ Віктор Ляшко розповів, чому медиків не поставили перед фактом обов'язкової вакцинації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини