Головна Новини Суспільство події Ляшко розповів, чому медиків не поставили перед фактом обов'язкової вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів, чому медиків не поставили перед фактом обов'язкової вакцинації

Ляшко пояснив, чому медики не були включені до першої групи професій, які потрапляють під обов'язкову вакцинацію

26 жовтня 2021, 10:34
Поділіться публікацією:

Ризик, що медики масово відмовлятимуться виходити на роботу, протестуючи проти вакцинації проти коронавірусу спонукав МОЗ не включати професію медичних працівників до переліку професій, які підлягають обов'язковій вакцинації. Як повідомляє видання "Коментарі", таку позицію в бесіді з журналістом порталу "Українська правда" висловив голова МОЗ Віктор Ляшко.

Ляшко розповів, чому медиків не поставили перед фактом обов'язкової вакцинації

Віктор Ляшко. Фото Українськая правда

Міністр зазначив, будь-яке рішення приймається після того, як зважуються всі ризики. Ризик недопуску медпрацівника на місце роботи переважає ризик потенційного інфікування. Як приклад Віктор Ляшко сказав, що можна собі уявити картину в якомусь із райцентрів, де в ЦРЛ є лише два анестезіологи. І ось, якщо уявити, що вони удвох відмовилися вакцинуватися і їх не допустили на робоче місце. У результаті в цьому населеному пункті складеться ситуація, що просто не буде кому надавати медичну допомогу.

На уточнююче питання журналіста про абсурдність ситуації, коли два анестезіологи відмовляються вакцинуватися, Ляшко відповів, що на перший погляд справді ситуація здається абсурдною, але знову ж таки було зважено всі ризики, коли медиків не включили до першої групи професій обов'язкової вакцинації. Але це не означає, що надалі медпрацівників не включатимуть до таких груп.

Для інформації Віктор Ляшко зазначив, що зараз в Україні вакциновано понад 50% медпрацівників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лікар-імунолог Борис Донський розповів, коли припиниться зростання захворюваності на COVID-19. Лікар попередив, що Україну чекають непрості часи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини