Головна Новини Суспільство події Не сертифікатом вакцинації єдиним: у ЄС розглядають різні варіанти для перетину кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Не сертифікатом вакцинації єдиним: у ЄС розглядають різні варіанти для перетину кордону

Про обов'язкове отримання сертифікату поки не йдеться

12 травня 2021, 18:52
Поділіться публікацією:

Отримання сертифікату вакцинації не буде єдиним способом для перетину європейських кордонів. Країни-учасники Європейського Союзу також розглядають інші варіанти безпечних подорожей. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер.

Не сертифікатом вакцинації єдиним: у ЄС розглядають різні варіанти для перетину кордону

Сертифікат вакцинації - фото з відкритих джерел

За словами чиновника, в ЄС працюють над різними варіантами шляхів перетину кордону, про які вони можуть повідомити згодом.

Також він зазначив, що український аналог сертифікатів вакцинації буде введено лише запровадження такого документу європейськими партнерами, адже наша країна працює за принципом підключення до готової системи.

Кучер заявив, що наразі немає суворого рішення щодо потреби проведення тесту на COVID-19 для подорожей у ЄС в разі відсутності сертифікату. Крім того, вводити чітке зобов'язання про отримання такого документу поки не збираються.

"Нікого зобов'язувати робити ці сертифікати поки що не планується, але точно із сертифікатами зручніше буде перетинати кордон", — сказав заступник міністра охорони здоров'я.

Сертифікат вакцинації в Україні планують видавати через додаток "Дія". Електронний варіант можна буде роздрукувати або ж отримати паперовий варіант у місцевому ЦНАПі.

Нагадаємо, що тільки за перші кілька днів відкриття записів на вакцинацію через "Дію" послугою скористалися понад 130 тисяч українців.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чи можна вакцинуватися проти COVID-19 людям, у яких діагностовано будь-які хронічні хвороби.

Також на порталі ви можете дізнатися, кому дозволено отримати щеплення проти коронавірусу позачергово.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини