Головна Новини Суспільство події Назріває скандал між ЗСУ та Укрпоштою: все через 23 лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

Назріває скандал між ЗСУ та Укрпоштою: все через 23 лютого

У ЗСУ виступили із заявою

18 лютого 2021, 13:16
Поділіться публікацією:

Збройні Сили України виступили проти ідеї "Укрпошти" презентувати поштові марки 23 лютого. Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

Назріває скандал між ЗСУ та Укрпоштою: все через 23 лютого

Фото з відкритих джерел

Так, ЗСУ заявили, що "висловлюють рішучий протест проти обрання "Укрпоштою" дати 23 лютого для презентації та першого погашення поштових марок під назвою "Збройні Сили України. Сухопутні війська".

"23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає день захисника Вітчизни і день військової слави Росії, — йдеться у повідомленні Генштабу. — Тому ця дата є неприпустимою для промоції Збройних Сил України та їх найбільш чисельного виду – Сухопутних військ".

Зазначається, що дата презентації цього випуску марок не була погоджена з керівництвом Збройних Сил України.

Замість 23 лютого "Укрпошті" запропонували іншу дату – 14 березня. Щоби приурочити презентацію до Дня українського добровольця.

Відзначимо, що з боку "Укрпошти" зауваження і пропозицію від ЗСУ ще не прокоментували.

Крім того, варто додати, що на сайті "Укрпошти" зазначена орієнтовна дата випуску поштових марок, присвячених Сухопутним військам, 26 лютого.

Нагадаємо, нещодавно Мережа обговорювала скандал з порушенням "мовного" закону в кафе в Дніпрі. Так, в одному із закладів продавчиня відмовилася обслуговувати клієнтку державною мовою. Жінка так і не зрозуміла українське слово "тістечко", заявивши, що краще вчитиме французську, а Дніпро – "завжди було російським містом". Клієнтка звернулася з цього приводу до Уповноваженого із захисту державної мови. Відомо, що після інциденту продавчиня, яка не знає української мови, була звільнена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини