Головна Новини Суспільство події Краще вчити французьку: скандал з порушенням "мовного" закону в кафе в Дніпрі (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Краще вчити французьку: скандал з порушенням "мовного" закону в кафе в Дніпрі (відео)

Працівниця закладу назвала Дніпро "російським містом"

16 лютого 2021, 13:34
Поділіться публікацією:

В одному із закладів у місті Дніпро продавчиня відмовилася обслуговувати клієнтку державною мовою. Про це повідомила сама відвідувачка кафе Анна Счасна-Гарус, виклавши ролик з інцидентом у Facebook, передає ТСН.

Краще вчити французьку: скандал з порушенням "мовного" закону в кафе в Дніпрі (відео)

Скандал з порушенням "мовного" закону в кафе в Дніпрі - фото з відкритих джерел

"У кафе Дніпра запитала: "Є до кави "тістечко"? У відповідь почула: "Нічого не розумію, що таке "тістечко". Я буду краще вчити французьку. Дніпро російське місто було завжди". Шукаю господиню цього кафе. Хочу її запитати: "Чиє місто Дніпро?!", — написала Анна.

Дівчина також підкреслила, що звернулася з цього приводу до Уповноваженого із захисту державної мови, однак відповідь поки що не отримала.

Нагадаємо, що в Україні 16 січня набув чинності мовний закон, який зобов'язує всіх постачальників послуг в Україні спілкуватися з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшло окреме прохання споживача говорити іншою мовою. Якщо хтось із закладів не буде дотримуватися цього закону, то передбачається штраф у вигляді від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3400 до 5100 гривень.

У Мережі жартують, що, наприклад, сфера проституції — теж повинна тепер обслуговувати українською? Експерти оцінили нововведення, особливо в розрізі штрафів, законності та необхідності вводити такі норми, конфліктності теми.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що окремі народні депутати з правлячої партії "Слуга народу" почали "атакувати" українську мову і законодавство, яке її захищає. Такою сміливою думкою на своїй сторінці в Facebook поділився нардеп від "Європейської солідарності" Володимир Вятрович.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини