Головна Новини Суспільство події Найстаріша у світі газета припинить своє існування
commentss НОВИНИ Всі новини

Найстаріша у світі газета припинить своє існування

Одна з найстаріших газет світу Wiener Zeitung перестане друкувати щоденні випуски та перетвориться на інтернет-ресурс.

28 квітня 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після зміни австрійських законів одна з найстаріших газет світу Wiener Zeitung припинить видавати щоденні паперові тиражі, і стане інтернет-ресурсом. Цей крок відбувається попри протести персоналу газети та її читачів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DW.

Найстаріша у світі газета припинить своє існування

Найстаріша у світі газета Wiener Zeitung припинить щоденний випуск. Фото з відкритих джерел

Друковане видання австрійської газети Wiener Zeitung виходило з 1703 року. За свою 320 річну історію газета повідомляла про життя молодого Моцарта, зречення останнього імператора Габсбургів та інші новини для кількох десятків поколінь. У 1857 році газета була націоналізована імператором Австрії Францем Йосифом і стала офіційним вісником країни.

Тепер австрійський уряд ухвалив рішення, який скасовує нинішню форму щоденного паперового видання та переводить його в онлайн режим. Уряд стверджує, що таке рішення відповідає європейській директиві про централізацію та публікації офіційної інформації в інтернеті. На основі Wiener Zeitung створять інтернет-службу, прес агенцію та навчальний центр для журналістів. Газета можливо буде виходити у паперовому варіанті кілька разів на рік, якщо буде достатнє державне фінансування.

Однак таке рішення уряду критикують співробітники видання, частина яких може бути звільнена у майбутньому. Працівники газети та її читачі вийшли на вулиці, щоб показати супротив таким діям уряду країни.

"Дехто побоюється, що уряд просто хоче зберегти бренд Wiener Zeitung з його 320-річною історією, тоді як ніхто не знає, як виглядатиме майбутнє видання — чи буде воно все ще серйозною журналістикою", — зазначив заступник головного редактора Матіас Зіглер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Укрпошта" зазнала значних збитків за 2022 рік.

Також "Коментарі" писали про неопублікований звіт, який критикує аналіз Amnesty International, що звинуватила українські війська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини