Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
У гастрономічному світі відбувається історична подія — знаменитий ресторан Noma у Копенгагені, який неодноразово визнавався найкращим у світі, закривається. Його засновник і шеф-кухар Рене Редзепі оголосив, що у 2025 році Noma припинить роботу в поточному форматі.
Шеф-кухар Рене Редзепі закриває Noma. Фото: The New York Times
Відкритий у 2003 році, Noma став знаковим місцем для прихильників високої кухні. Заклад, назва якого походить від данських слів "nordisk" (північний) та "mad" (їжа), швидко здобув визнання завдяки інноваційній північній кухні, яка включала незвичні інгредієнти та оригінальні смакові поєднання. Noma здобував п’ять разів титул найкращого ресторану світу (у 2010, 2011, 2012, 2014 та 2021 роках) за версією журналу Restaurant та був відзначений трьома зірками "Мішлен".
У 2023 році шеф-кухар Рене Редзепі повідомив про плани трансформувати Noma, а тепер оголосив конкретні деталі: на початку 2025 року ресторан у нинішньому форматі припинить роботу, перетворившись на pop-up проєкт.
За словами Редзепі, мета нового Noma — "жити енергією тимчасових локацій". Ресторан буде відкриватися ненадовго раз на рік в різних країнах світу створюючи унікальний гастрономічний досвід. Ідея pop-up форматів не нова для Редзепі: Noma вже створювала тимчасові локації в Токіо, Тулумі та Кіото.
Попри закриття Noma, відвідувачі ще мають шанс відвідати ресторан у його останньому сезоні, який розпочнеться з січня 2025 року. Резервації на фінальний період ресторану Noma відкрились у листопаді 2024 року.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький гурман відвідав усі ресторани з трьома зірками "Мішлен". Він витратив на це цілий статок.
Також "Коментарі" писали, що в Японії відмовили у відкритті українського ресторану через борщ.
Новини