Головна Новини Суспільство події Найближчими тижнями може статися ще одне вторгнення: у США попередили про нову загрозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Найближчими тижнями може статися ще одне вторгнення: у США попередили про нову загрозу

За інформацією Politico, Азербайджан може вторгнутися до Вірменії у найближчі тижні

14 жовтня 2023, 08:07 comments5794
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що його відомство відстежує можливість того, що Азербайджан незабаром може вторгнутися до Вірменії. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico", цитуючи Ентоні Блінкена.

Найближчими тижнями може статися ще одне вторгнення: у США попередили про нову загрозу

Азербайджан. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на анонімні джерела, зазначає, що Блінкен розповів декільком законодавцям про те, що Держдепартамент шукає шляхи притягнення Азербайджану до відповідальності і заявив, що Вашингтон бачать можливість того, що Баку ухвалить рішення про вторгнення на південь Вірменії в найближчі тижні.

Зазначається, що президент Азербайджану Ільхам Алієв раніше закликав Єреван відкрити коридор уздовж свого південного кордону. В іншому випадку лідер Азербайджану пригрозив оперативно вирішити питання "силою".

У Держдепі США зазначили, що попри все Вірменія має зберегти свої "суверенітет та територіальну цілісність". У Вашингтоні закликали сторони шукати компромісне рішення за столом переговорів, а не на полі бою.

Ентоні Блінкен висловив думку, що він "глибоко стурбований військовими діями Азербайджану" і позначив позицію США — "використання сили для вирішення суперечок є неприйнятним".

Читайте також на порталі "Коментарі" — після того, як в результаті операції азербайджанської армії самопроголошена вірменська республіка Арцах (Республіка Нагірний Карабах – РНК) фактично перейшла під контроль Азербайджану, стало відомо, що РНК припиняє своє існування з 1 січня 2024 року. Як ситуація у кавказькому регіоні може розвиватися далі? Чи вплине це на російсько-українську війну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини