Головна Новини Суспільство події Найбільший в історії України хабар пішов на потреби української армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільший в історії України хабар пішов на потреби української армії

Понад 170 мільйонів гривень пішли на потреби військових

26 квітня 2022, 19:37 comments1462
Поділіться публікацією:

Найбільший за час існування нашої країни хабар, за допомогою якого  намагались купити керівників НАБУ  і САП, вже  перераховано  для потреб обороноздатності України. Про це інформують представники пресслужби Національного антикорупційного бюро.

Найбільший в історії України хабар  пішов на потреби української армії

Гроші передали на потреби ЗСУ (фото з відкритих джерел)

За оприлюдненою інформацією,  у  Вищому антикорупційному суді зняли арешт із грошей, які проходять  за кримінальним  провадженням, де обвинуваченими виступають  особи, що мали злочинний намір   підкупити керівників  антикорупційного бюро та  прокуратури. Відтепер ці  кошти будуть використані  для потреб української армії. 

"Таке рішення ініціювали детективи НАБУ та прокурори САП. Завдяки цьому 6 млн доларів США (понад 170 млн грн за курсом НБУ) вже перерахували на потреби обороноздатності держави", — зазначено в інформації відомства.

Важливо, що  це найбільший за час існування нашої країни хабар. Зокрема, три посадовці, серед яких  — співробітник одного з управлінь податкової, були  викриті  під час спроби купити керівників  антикорупційних  органів влітку  минулого року. 

"Послуга"  щодо закриття кримінальної   справи була оцінена  в  п’ять млн доларів, ще один  млн  екс-посадовець ГУ ДПС вирішив  покласти собі до кишені.

"Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності. Розслідування закінчили, справи за їхнім обвинуваченням слухаються у ВАКС", — підсумували представники  Національного антикорупційного бюро.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що деякі чоловіки на кордоні пропонують по $1000 хабаря, щоб поїхати з України. Лише за одну добу, 1 березня, українські прикордонники  зупинили 16 чоловіків, що  незаконно  мали намір залишити Україну, спробувавши підкупити правоохоронців. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини