Головна Новини Суспільство події Навіщо ТЦК влаштувала показові рейди: чи підтримує їх суспільство
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо ТЦК влаштувала показові рейди: чи підтримує їх суспільство

Своїми рейдами ТЦК хоче створити враження, що на фронті воюють не тільки бідні, а і «мажори» нібито не уникнуть повісток

сьогодні, 10:05
Поділіться публікацією:

ТЦКшні рейди по мажорах в їх "храмах дозвілля" — ресторанах, елітних маркетах, ТРЦ тощо — мають стримане схвалення серед певних категорій політично залежних громадян і підкреслено позитивне ставлення у великому середовищі звичайних роботяг та домогосподарок, відзначив політтехнолог Олег Постернак, підкресливши, що саме такими є результати аналізу перших реакцій, отриманих вт результаті експрес-опитування.

Навіщо ТЦК влаштувала показові рейди: чи підтримує їх суспільство

Рейд ТЦК

"Задіяні всі улюблені зони української менталки — міжособистісна заздрість, класова ненависть, ілюзія ідеальної справедливості. Зрозуміло, що ціллю цієї акції не може бути поповнення війська, адже майже ніхто з "мажорів" на передовій не опиниться через тисячу і одну причину, про яку ви всі знаєте", — говорить Постернак.

На його думку, метою таких рейдів ТЦК є вирівнювання враження, що нинішня оборонна війна — це справа лише бідних, яке б'є по мотивації чинних військовослужбовців та мобілізованих.

Однак, додає Постернак, проблема не в задумі, а в політичній штучності його виконання. Якщо ставиться ціллю комунікаційний сигнал суспільству щодо балансу справедливості в цій війні, то починати бажано було б якраз із представників вищого політичного класу та їх дітей, родичів, говорить експерт.

"Дуже незграбно гаситься зростання соціального напруження. Особливо напередодні запровадження "економічного бронювання", яке однозначно викличе хвилю опозиційного хейту", — говорить експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військових, в Україні готові воювати 25% осіб, всі інші просто "вірять в ЗСУ". При цьому військові відзначають, що таких людей не фронт не можна заманити ніякими "плюшками". На їх думку, зарадити критичній ситуації із поповненням особового складу може виключно жорстка мобілізація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини