Головна Новини Суспільство події Навіщо Мінцифри надіслало українцям поштою 3 мільйони паперових листівок
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Мінцифри надіслало українцям поштою 3 мільйони паперових листівок

У листівках закликають безоплатно навчатися цифрової грамотності на платформі Дія.Цифрова освіта

13 січня 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

Три мільйони листівок опинились у поштових скриньках українців — у них чиновники звертаються до людей старшого віку з пропозицією пройти безкоштовне навчання. Проект Міністерство цифрової трансформації впроваджує під патронатом ООН, а фінансує Швеція. Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри, передає портал "Коментарі".

Навіщо Мінцифри надіслало українцям поштою 3 мільйони паперових листівок

Мінцифри розіслали 3 мільйони листівок. Фото з сайту міністерства

Вчити українців старшого віку хочуть насамперед цифровій грамотності, а також користуванню державними послугами у форматі онлайн через додаток або ж сайт "Дія". 

"COVID-сертифікати, електронні послуги та будь-які інші сучасні сервіси мають бути доступні всім без виключення. Під час туру Україною я  побачив, що відсоток людей без смартфонів дедалі меншає. Тож наша мета — підказати людям, як користуватись смартфонами та бути з цифровими рішеннями на "ти". Бо Viber, Facebook чи YouTube — це ще не вершина цифрової грамотності, а лише перший крок. Допомога з вирішення гарячих питань доступна в точках команди підтримки Дії, ЦНАПах, бібліотеках, але ж є купа питань поза COVID-сертифікатами чи єПідтримкою. Тож ми рухаємось далі, комунікуємо офлайн про цифрове, щоб максимально допомагати робити перші кроки", — розповів керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Додамо, що Дія.Цифрова освіта — це національний український проєкт, ціль якого навчити цифрової грамотності 6 мільйонів українців за 3 роки. Платформа пропонує більше, ніж 70 безоплатних освітніх серіалів. Нині на ній зареєструвалися на навчання понад мільйон українців. Офлайн за цією програмою можна навчатись у мережі з 6000 партнерських хабів по всій країні — це бібліотеки, ЦНАПи, приватні компанії, де є доступ до інтернету та цифрових гаджетів.

Читайте також: У США ІТ-компанія пропонує новим співробітникам 5 тисяч доларів за звільнення: навіщо це роблять



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини