Головна Новини Суспільство події Наслідки підриву ГЕС: поблизу Одеси спостерігається опріснення моря, а на Херсонщині вода стала небезпечною
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки підриву ГЕС: поблизу Одеси спостерігається опріснення моря, а на Херсонщині вода стала небезпечною

Через підрив Каховської ГЕС Україна стикнулася з чималою кількістю глобальних екологічний проблем. Так, біля Одеси зафіксували опріснення моря

11 червня 2023, 09:35
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу.

Наслідки підриву ГЕС: поблизу Одеси спостерігається опріснення моря, а на Херсонщині вода стала небезпечною

Море поблизу Одеси. Фото Держекоінспекції.

Фахівці відібрали проби морської води у трьох місцях Одеси: у Новій Дофінівці (причал 243), на пляжі Ланжерон та на 16 станції Великого фонтану. Таким чином, воду перевірили на наявність завислих речовин, заліза та рівень солоності. Результати лабораторного дослідження показали перевищення.

Нова Дофінівка (243 причал): завислі речовини – перевищення в 1,6 рази; залізо загальне – в 9 разів; солоність – нижче за норму в 2,7 рази.

Ланжерон: залізо загальне – перевищення в 5,2 рази; солоність – нижче за норму в 2,9 рази.

16 станція Великого фонтану: завислі речовини – перевищення в 1,1 рази; залізо загальне – в 3,4 рази; солоність – нижче за норму в 2,9 рази.

Водночас, на Херсонщині з 10 червня заборонили купання у водоймах, вилов та продаж риби. Усе, через високу концентрацію шкідливих речовин у воді.

"На жаль, вода зараз небезпечна. Концентрація низки шкідливих речовин у пробах води в десятки разів перевищує допустиму норму", – заявив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в Telegram.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Росію знову атакували дрони: що відомо Сьогодні, 11 червня на території Калузької області РФ нібито впали два безпілотники. За словами Шапша, у Жуковському районі поблизу села Стрілківка упав безпілотний літальний апарат. Через це є пошкодження у житловому секторі, а саме у декількох садових будинках начебто вибито скло. Разом з тим, у лісовому масиві в Мединському районі буцімто зафіксовано падіння ще одного дрона. Згідно попередніх даних, руйнувань та жертв немає.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини