Головна Новини Суспільство події Нашестя медуз в Азовському морі: в Україні чиновник хоче притягнути до відповідальності Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Нашестя медуз в Азовському морі: в Україні чиновник хоче притягнути до відповідальності Росію

Олександр Старух впевнений, що курортний сезон в Запорізькій області провалено через РФ

9 вересня 2021, 21:33
Поділіться публікацією:

Керівник Запорізької  облдержадміністрації Олександр Старух має намір позиватись із сусідньою Росією через велику кількість медуз, які мігрували з Чорного моря до Азовського і зірвали тут курортний сезон. Відпочивальники саме через медуз, яких було  дуже багато в морській воді, обрали собі інші, більш комфортні місця відпочинку. Про це повідомляють журналісти УНІАНУ, які  були присутні в курортній Кирилівці, де виступав чиновник.

Нашестя медуз в Азовському морі:  в Україні чиновник хоче притягнути до відповідальності Росію

Медузи у 2021 році заполонили курорти Азовського моря (фото з відкритих джерел)

Очільник національного курортного регіону наголосив, що відпочинковий сезон в Запорізькій області зазнав збитків.  Навалу медуз на Азовське море  спровокувало зведення Керченського мосту та те, що  сусіди з Росії відбирають з річок прісну воду для зрошування.

За словами Олександра Старуха, цілі зграї медуз заполонили прибережні пляжі й заважали приїжджим відпочивати. Це пояснюється тим, що рівень солоності води в Азовському морі збільшився. Через те, що прісної води в море з річок, які сюди впадають, зокрема, Дону, поступає щороку менше.

 Ці екологічні проблеми спровокували сусіди з РФ. Зводячи Керченський міст, вони завдали порушень ландшафту Чорного моря. Тому медузи перебрались до Азову, бо тут спокійніше. Прісну воду  з річок вони також використовують для власних господарських цілей і вона доходить до моря в набагато меншій кількості.

 Керівник місцевої ОДА дав вказівку підрахувати збитки від  невдалого відпочинкового сезону і виставити країні-агресору рахунок. А також судитись з РФ. Кому буде доручено провести цю роботу з пред’явлення позовів та обрахунку збитків,- чиновник не повідомив.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що на курорті Азовського моря навала медуз.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини