Головна Новини Суспільство події Наше завдання – цього не допустити: у Міноборони розкрили головну мету наступу РФ на Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

Наше завдання – цього не допустити: у Міноборони розкрили головну мету наступу РФ на Донбас

У Міноборони вважають помилковими тези Кремля про наявність у цій так званій "спеціальній військовій операції" кількох етапів. Насправді, як стверджують у відомстві, "етап" був один

20 квітня 2022, 09:05 comments1232
Поділіться публікацією:

Росія хоче взяти основні сили українських захисників на Донбасі в кільце, після чого дати звіт про створення так званого "котла". Ціль – вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів речник Міноборони, полковник Олександр Мотузяник.

Наше завдання – цього не допустити: у Міноборони розкрили головну мету наступу РФ на Донбас

Полковник Олександр Мотузяник. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони вважають, що всі розповіді російського військово-політичного керівництва про те, що "військова спецоперація" спочатку включала кілька етапів – просто шум для відводу очей. Спочатку не було жодних етапів. Був один план – окупація всієї території України, взяття під контроль усіх великих міст України, включно зі столицею, повалення законно обраної української влади та встановлення там маріонеткових прокремлівських режимів. Таким силовим шляхом Москва розраховувала повернути Україну у сферу свого впливу. Але, зустрівши запеклий опір українського народу, готовність ЗСУ до останнього захищати державу в Росії вирішили відкоригувати плани.

Олександр Мотузяник вважає, що наразі першочергова мета російських загарбників – повний контроль над територіями Донецької та Луганської областей. Наразі ворог намагається оточити підрозділи ЗСУ на сході, домогтися перекриття можливих шляхів логістичного забезпечення та подальший розгром.    

"Вони (ред. росіяни) люблять звітувати про утворення так званих "котлів". Наше завдання – цього не допустити", — підсумував Мотузяник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЄС готується відмовитися від нафти РФ — питання просуватиме Париж.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини